10 dingen die training effectiever maken

10 dingen die training effectiever maken

10 dingen die training effectiever maken

10 dingen die training effectiever maken

Als je je workouts ijverig doet, kun je geprezen worden! Maar we hebben tips hoe we het beste uit onze training kunnen halen. Deze 10 dingen maken trainen nog effectiever!

Voor de training

  1. genoeg slaap: Het is niet verrassend dat het vaak over het hoofd wordt gezien. Voldoende slaap is belangrijk voor lichaam en geest om volledig veerkrachtig en effectief te zijn. Door zeven tot acht uur per nacht te herstellen, worden niet alleen betere resultaten bereikt, maar helpt het uw lichaam ook om spieren op te bouwen en te regenereren na een training.
  2. Gezonde snack: Natuurlijk moeten we onze magen niet vullen voordat we gaan sporten. Het lichaam heeft echter energie nodig om een ​​inspannende training te voltooien. Een sneetje volkorenbrood met pindakaas, een handvol amandelen of een stuk fruit voorziet het lichaam van de nodige voedingsstoffen.
  3. De juiste kleding kiezen: Iedereen die buiten loopt, moet zeker investeren in hardloopschoenen van hoge kwaliteit. Ademend vermogen en weersbestendigheid van kleding spelen ook een rol. Stevige, hoogwaardige kleding verhoogt onze mobiliteit en ons welzijn tijdens de training.
  4. Opwarmen: Onderschat alstublieft niet! Een warming-up is niet alleen leuk om rustig over te schakelen naar de trainingsmodus, maar het is ook belangrijk om de spieren te versterken en zo blessures te voorkomen. Hoe kort de training ook is – een warming-up training is een must!
  5. Gebruik een fasciarol: Een fasciaroller kan zowel voor als na de training worden gebruikt. Oefeningen met de foamroller verbeteren onze houding en zouden volgens onderzoeken zelfs de regeneratie van onze spieren moeten bevorderen.

Na het trainen

  1. Drink veel water: Dit is natuurlijk altijd het geval. Omdat water nodig is om ons lichaam goed te laten functioneren. Vooral als we sporten, verliezen we vocht door te zweten. Drink daarom voor, tijdens en na de training veel water. Het zou ongeveer 1,5 liter per dag moeten zijn, zeker meer na sportsessies!
  2. Rekken: Stretchen na een training is net zo belangrijk als een warming-up. Op deze manier kunnen lichaam en geest langzaam tot rust komen, kunnen de hartslag en ademhaling worden gestabiliseerd en kunnen de spieren ontspannen. Daarnaast blijven we flexibel en voorkomen we verkorting en verharding van banden en pezen.
  3. Om een ​​koude douche te nemen: Toegegeven, een koude douche nemen vergt veel inspanning. Het is nog steeds de moeite waard, want een koude douche kan spierpijn voorkomen. Daarnaast zorgen afwisselende douches voor een stabieler immuunsysteem en wakker worden!
  4. Ik eet gezond: Moet je ‘s avonds na je training niets meer eten? Willen we immers niet meteen calorieën verliezen? Dit is een veel voorkomende misvatting! Onze spieren kunnen niet groeien zonder de energie die ze nodig hebben van het avondeten. Bovendien leidt de gemiste maaltijd ons snel naar de volgende scherpe aanval van eetlust. Veel eiwitten en weinig koolhydraten zijn ideaal voor spiergroei. Bijvoorbeeld een heerlijke omelet, vis of groente.
  5. Houd een logboek bij: Niet alleen een gedegen opleiding, maar ook zijn alertheid en toewijding zijn het meest vereist. Hoeveel squats, hoeveel kilo’s en voor hoe lang? Dit maakt het ook gemakkelijker om te classificeren wanneer een training kan worden verhoogd en hoe we ons kunnen blijven verbeteren.

Ook interessant voor jou:

Leave a Reply

Your email address will not be published.