3 gezonde resultaten voor je lichaam

3 gezonde resultaten voor je lichaam

Wat is oolongthee?

Oolong thee wordt gemaakt van de echte Chinese theeplant (Camellia sinensis) en komt oorspronkelijk uit de zuidoostelijke regio’s van China. Veel populaire Oolong-variëteiten komen ook uit Taiwan. Thee wordt beschouwd als een semi-gefermenteerde variëteit en bevindt zich tussen niet-geoxideerde groene thee en sterk geoxideerde zwarte thee. Groene thee, oolongthee en zwarte thee worden allemaal gemaakt van dezelfde bladeren, met verschillende brouwmethoden die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor elke karakteristieke smaak.

Verse groene theebladeren worden in de open lucht niet geplet en geoxideerd. bij zwarte thee daarentegen worden de bladeren te veel geplet om een ​​bijzonder grote hoeveelheid sap voor de fermentatie te verkrijgen. Met oolongthee wordt de oxidatie van de bladeren nauwkeurig gecontroleerd met nauwgezet handwerk. De bladeren verdorren na lange tijd in de open lucht geplukt te zijn. Om kleine hoeveelheden sap van de bladeren te verwijderen, worden ze nu voorzichtig tegen elkaar gewreven en geschud. Het sap van de bladeren wordt vervolgens in de frisse lucht geoxideerd. Om dit natuurlijke fermentatieproces te stoppen, worden oolongbladeren verhit. Oolong-theesoorten zijn tussen de 15 en 70 procent gefermenteerd. Hoe minder het bladsap wordt geoxideerd, hoe milder de smaak van de uiteindelijke thee.

Als semi-gefermenteerde thee is oolong voedzaam en levert het enkele belangrijke mineralen en kruideningrediënten, zoals:

  • calcium
  • magnesium
  • Potassium
  • cafeïne
  • polyfenolen
  • aminozuren

3 gezondheidsvoordelen van Oolong-thee

Het kan de gezondheid van het hart bevorderen

Theeën zoals oolongthee kunnen gunstig zijn voor de gezondheid van hart en bloedvaten vanwege hun hoge gehalte aan antioxidante polyfenolen. Antioxidanten hebben het effect van het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. In een onderzoek onder 76.000 mensen in Japan ontdekten onderzoekers dat mensen die ongeveer een kwart liter oolongthee per dag dronken een 61 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Chinese onderzoekers hebben ontdekt dat het consumeren van slechts één tot twee kopjes oolongthee per dag het risico op een beroerte aanzienlijk vermindert.

Lees onmiddellijkn: Deze tips kunnen u helpen een hartaanval te voorkomen>>

Ondersteunt de hersenen

Niet alleen stimuleert cafeïne in oolongthee een tijdje zenuwcellen in de hersenen, waardoor ons vermogen om te functioneren en te concentreren toeneemt, onderzoekers hebben ontdekt dat regelmatige consumptie van aminozuren uit thee in combinatie met cafeïne een beschermend effect kan hebben op de hersenen. . Oudere Chinezen die oolong en zwarte thee dronken, hadden bijvoorbeeld betere cognitieve functies en vaardigheden dan vergelijkingsgroepen. Regelmatige afgifte van boodschappers zoals dopamine is ook gunstig voor de algemene toestand van de hersenen. Dopamine, bijvoorbeeld, komt in het lichaam vrij uit cafeïne.

leer meer: Dit gebeurt als je elke dag koffie drinkt>>

Het kan kankerbestrijdende effecten hebben

Secundaire plantaardige stoffen zoals polyfenolen in oolongthee hebben een antioxiderende werking. Onderzoekers doen al langer onderzoek naar de gezondheidsbevorderende eigenschappen van polyfenolen. Nu komt er een duidelijk beeld naar voren: de antioxidanten in groene thee en zwarte thee hebben gezondheidsbevorderende effecten. Aangezien oolongthee in het bereik zit tussen groene en zwarte thee, kunnen dergelijke effecten ook hier worden overwogen. Onderzoekers hebben bijvoorbeeld ontdekt dat de antioxidanten in thee kankerbestrijdende effecten kunnen hebben op het menselijk lichaam. Het risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker zou worden verminderd door regelmatig thee te drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.