3 redenen waarom je ‘s avonds geen fruit zou moeten eten!

3 redenen waarom je ‘s avonds geen fruit zou moeten eten!

Een evenwichtige voeding draagt ​​bij aan een gezonde levensstijl. Bovenal zouden groenten en fruit op ons dagelijkse menu moeten staan, want ze zitten boordevol vitamines en mineralen. Het is geen toeval dat de Duitse Diëtetische Vereniging (DGE) dagelijks aanbeveelt drie porties groenten en twee porties fruit eten. Maar pas op, hoewel de vrucht erg gezond is, moet je hem bij voorkeur ‘s nachts vermijden. Want fruit zoals appels, bananen of druiven bevatten veel fruitsuiker, ook wel fructose genoemd, wat ’s nachts voor problemen kan zorgen in ons lichaam.

Waarom je ‘s avonds geen fruit moet eten

1. Fruit eten houdt je langzaam wakker

Fructose in fruit is een van de eenvoudige suikers die voor snelle energie zorgen. Maar vooral ‘s nachts of vlak voor het naar bed gaan, veel energie houdt ons wakker en laat ons niet slapen. Daarom is het beter om ‘s ochtends fruit met suiker te eten. In yoghurt of pap, het geeft je veel energie en houdt je langer vol! Als je ‘s avonds fruit hebt, moet je suikerarme soorten gebruiken, zoals frambozen, frambozen, papaja of grapefruit. Een handvol is een goede maatstaf als portiegrootte.

2. Fruit veroorzaakt ‘s nachts indigestie

Langzame consumptie van fruit beïnvloedt ook onze spijsvertering, die ‘s avonds opnieuw moet beginnen. Vaak kan het fruit laat op de dag niet meer goed verteerd worden, waardoor het in de dikke darm blijft. Daar kan het fermenteren en een opgeblazen gevoel veroorzaken.

Als je een gevoelige maag hebt en vatbaar bent voor brandend maagzuur, moet je ‘s avonds zeker geen suikerachtig en zuur fruit eten, omdat dit de vertering van maagzuur bevordert. Als je ‘s avonds fruit hebt gegeten, moet je niet direct gaan liggen, omdat dit zuurbranden bevordert. Een korte wandeling daarentegen stimuleert de spijsvertering en biedt verlichting. Bovendien zijn theeën zoals kamille of munt beproefde huismiddeltjes voor gastro-intestinale problemen. Ze werken kalmerend en stimuleren de spijsvertering.

In principe is het volgende waar: je lichaam kan suikerarm fruit ‘s nachts beter verteren. Deze omvatten frambozen, frambozen, papaya, watermeloen of abrikozen. Eet echter niet meer dan een handvol.

Ook interessant: De beste huismiddeltjes voor spijsverteringsproblemen >>

3. Van fruit ‘s nachts kun je dik worden

Op de lange termijn kan overmatige consumptie van fruit met suiker gewichtstoename bevorderen. Omdat ons lichaam ‘s nachts niet meer de volledige hoeveelheid fructose in energie kan omzetten, worden overtollige koolhydraten in de lever omgezet in vet. Dit vet keert terug naar de bloedbaan en wordt opgeslagen in onze cellen.

Alternatieve snacks voor de avond

Als alternatief kunt u ‘s avonds een aantal andere snacks nemen die gezond zijn en u niet verhinderen in slaap te vallen. Idealiter eet je eiwitrijke maaltijden. Daarom zijn eieren, magere vis, tofu of magere zuivelproducten, zoals magere kwark, geschikt. Ze verzadigen je en stimuleren je stofwisseling.

Ook interessant: Gezonde snacks – de beste snacks >>

Video: Laag in suiker – deze vruchten bevatten weinig suiker

Leave a Reply

Your email address will not be published.