Advertisement

3 tips voor zero waste in de keuken

Zero waste: wat betekent dat?

Het Federaal Centrum voor Voeding en Voeding, een netwerk van voedingsdeskundigen, vroeg meer dan 100 voedingsdeskundigen en voedingsdeskundigen naar de belangrijkste voedingstrends in 2022. De tien trends die ons dit jaar het meest zullen vergezellen, werden in januari voorgesteld. Volgens experts zijn de top 5 voedingstrends voor 2022:

  1. Klimaatvriendelijk en duurzaam dieet
  2. Veganistisch en vegetarisch dieet
  3. Digitale voedingstips
  4. Bewustwording van gezond eten
  5. Gepersonaliseerde voeding en biohacking

De trend naar klimaatvriendelijke en duurzame voeding wordt vooral geleid door Nul levensstijl belichaamd. Zero waste betekent: geen afval, geen verpakkingsafval, geen afval. Maatregelen zoals recycling, recycling en reparatie van apparaten dragen ook bij aan de Zero Waste-levensstijl. Het belangrijkste doel van de individuele inspanning zou moeten zijn om geen afval meer te veroorzaken in het dagelijks leven. In de praktijk is het moeilijk om volledig zero waste te bereiken met enkele gedragsveranderingen en bewuste keuzes kunnen in het dagelijks leven al grote hoeveelheden afval worden vermeden. Op weg naar de ideale zero waste is daarom al een belangrijke stap op weg naar een duurzamer en klimaatvriendelijker leven.

Lees direct: Dit zijn de beste duurzame zonnebrillen>>

Wie bewuster consumeert en onnodig plastic afval vermijdt, kan al een belangrijke bijdrage leveren. Zelfs kleine stappen op weg naar nul afval kunnen een grote impact hebben: geen bonnen printen in de supermarkt, je eigen koffiemokken gebruiken, stoffen zakdoeken gebruiken in plaats van papieren handdoeken en nog veel meer. Een zero waste-aanpak kan een bijzonder grote hoeveelheid afval in uw eigen keuken besparen. We hebben een paar simpele voor je tips is geschreven waarmee je Vermijd afval in de keuken kunnen.

De 3 beste tips om verspilling in de keuken te voorkomen

Bewust en zonder verpakking winkelen

De eerste en belangrijkste stap om verspilling in de keuken en bij het bereiden van voedsel te voorkomen, is: Koop geen afval vanaf het begin. Veel voedingsmiddelen en basisingrediënten die we in de keuken gebruiken, zijn verpakt in onnodige verpakkingen met als enige doel reclame en branding. Waar mogelijk moet u alle vier deze componenten op hun plaats hebben voor de lancering om de winst te maximaliseren. Groenten en fruit hoeven bijvoorbeeld niet in plastic of papieren bakjes te worden gekocht. Koop op de weekmarkten verse boodschappen uit de omgeving en neem je eigen opbergmateriaal mee: lunchtrommels, stoffen tassen, blikjes of voorraadpotten zijn geschikt voor het vervoeren van boodschappen. In sommige steden zijn nu onverpakte winkels waar je zonder verpakking boodschappen kunt doen. Over het algemeen geldt voor Zero Waste echter de gouden regel: koop alleen wat je echt nodig hebt.

Koken zonder afval en afval

Om onnodige verspilling in de keuken te voorkomen, moet je niet alleen bewust winkelen, maar ook bewust je eten verwerken. Plan je gerechten goed en bedenk niet alleen wat je van verse groenten wilt maken, maar ook wat je van de restjes lekkers kunt maken. Sophia Hoffmann inspireert spannende en creatieve gerechten zonder de bestseller “Zero Waste Kitchen” te verspillen. Andrea Sokol onthult ook recepten, eenvoudige Zero Waste-levensstijlinformatie en winkeltips in “The Everything Use Cookbook”. Als je alleen geïnteresseerd bent in heerlijke overgebleven groente- en fruitrecepten, kijk dan eens naar Veronika Pichl’s Zero Waste Kitchen. Op weg naar de zero waste-keuken heb je veel mogelijkheden om voedsel tot het einde te hergebruiken. Maak bananenbroodvulling van oude bananen, bewaar restjes pompoen of peper of probeer gezonde gisting en maak je eigen zuurkool.

Ook interessantDit gebeurt als je elke dag zuurkool eet>>

Geen verspilling van drankjes

Verspilling vermijden begint bij de geest. Breng je huidige gedrag in de keuken in kaart en bedenk hoe je in de toekomst verpakkingsafval of onnodig afval kunt voorkomen. In plaats van bijvoorbeeld filterkoffie te drinken, kun je overstappen op Turkse koffie of een Franse pers gebruiken om het te maken. Koude koffie kan ook gemakkelijk ‘s nachts worden gezet zonder te verspillen. Een van de gemakkelijkste manieren om plastic afval te voorkomen, is door kraanwater te gebruiken. In plaats van water uit plastic flessen te kopen, kun je veilig kraanwater drinken. De kwaliteit van het drinkwater in Duitsland is zeer goed.

leer meer: Dit gebeurt als je kraanwater drinkt>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement