4 effecten op uw gezondheid

4 effecten op uw gezondheid

Hoe ginkgo-thee werkt: 4 resultaten

Verkeersresultaat

De speciale ingrediënten van ginkgobladeren hebben een positief effect op de bloedgezondheid. Ze verminderen de bloedstolling en verhogen zo de bloedstroom. Dit betekent dat ginkgo-thee kan worden gebruikt als een natuurlijke geneeskrachtige thee voor een aantal kwalen. Als je last hebt van koude handen en voeten door problemen met de bloedsomloop, kun je je bloedsomloop een boost geven met een kopje ginkgothee.

Verbeterde geheugenprestaties

Er wordt ook gezegd dat thee gemaakt van gedroogde bladeren van de ginkgo-boom het geheugen verbetert. Van thee wordt vaak gezegd dat het een effect heeft op de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. Een dergelijk resultaat kon niet wetenschappelijk worden bewezen. In laboratoriumstudies hebben de bladbestanddelen echter positieve effecten laten zien bij het beschermen van zenuwcellen en lijken ze signaalstoffen in de hersenen te ondersteunen. Ginkgo thee is dan ook erg populair bij een slechte concentratie.

Ontstekingsremmend effect

Flavonoïden kunnen een positief effect hebben op de algehele gezondheid. Natuurlijke kruidenkleurstoffen hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen ontstekingen in het lichaam sneller helpen verminderen. Flavonoïden met hun ontstekingsremmende effecten kunnen ook nuttig zijn bij spijsverteringsproblemen. Onderzoekers hebben in onderzoeken al gemerkt dat flavonoïden de bloeddruk kunnen verlagen. Hoge bloeddruk kan daarom worden behandeld met een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan natuurlijke flavonoïden. Ginkgothee kan hierbij helpen.

Ook interessant: Deze voedingsmiddelen verhogen de bloeddruk>>

Het kan helpen bij slapeloosheid

Ginkgobladinfusies kunnen soms helpen bij slapeloosheid en hebben een kalmerend effect. De onderzoekers konden een verbetering van de slaapkwaliteit vaststellen bij mensen met slaapstoornissen en depressies na inname van ginkgo-extract. In hoeverre dit effect ook bij thee en infusies kan worden aangetoond, moet wetenschappelijk worden onderzocht.

In de video: Dit is wat de ginkgoboom zo uniek maakt

Leave a Reply

Your email address will not be published.