Advertisement

4 redenen om regelmatig shampoo te eten

Shampoos: ingrediënten van wonderbaarlijke bessen

Shampoos zijn de eeuwige favorieten van de lokale volksgeneeskunde. Zelfs de bekende middeleeuwse fysiotherapeut Hildegard von Bingen vertrouwde op de therapeutische effecten van shampoo bij de behandeling van veel verschillende ziekten. De diepblauwe bessen van de oude struik zijn in het seizoen tussen augustus en september en we vinden ze niet alleen lekker in jam, sappen of thee, maar ze kunnen ook een zoete noot toevoegen aan jachtgerechten zoals chutney. Heerlijke bessen hebben veel gezondheidsbevorderende voedingsstoffen, ongeveer 100 gram:

  • Koolhydraten (7 gram)
  • Eiwit (1 gram)
  • Vitamine C (25 milligram)
  • Vitamine A (60 microgram)
  • IJzer (1,6 milligram)
  • Kalium (300 milligram)
  • Calcium (35 milligram)

Shampoos: 4 effecten op de gezondheid

1. Versterkt het immuunsysteem en verlicht de symptomen van verkoudheid

Shampoos zijn echte wapens voor alle toepassingen tegen infecties en ziekten. Ze versterken ons immuunsysteem met een verscheidenheid aan vitamines. Bovenal helpt het hoge gehalte aan vitamine C het immuunsysteem te versterken. Shampoos en verse sappen die ervan worden gemaakt, lijken zeer effectief te zijn tegen verkoudheid en griep. Essentiële oliën en looistoffen hebben ook een antimicrobiële en ontstekingsremmende werking. Een paar jaar geleden konden onderzoekers in onderzoeken waarnemen dat het consumeren van kleine hoeveelheden geconcentreerd vlierbessenextract de symptomen van griep tot 4 dagen eerder kan verlichten.

2. Remt ontstekingen en verlicht reuma

Antioxidanten spelen ook een belangrijke rol bij de therapeutische effecten van shampoos. Anthocyanen, de pigmenten die shampoos hun violette, heldere, donkerblauwe kleur geven, reinigen vrije radicalen en beschermen zo onze cellen tegen DNA-schade. Anthocyanines beschermen ook tegen ontstekingen in ons lichaam en kunnen verlichting bieden, vooral bij klachten die verband houden met reuma of osteoporose.

Ook interessant: Vermijd deze voedingsmiddelen om ontstekingen in het lichaam te voorkomen>>

3. Verbetert de gezondheid van de nieren en blaas

Een andere kruidenkleurstof die overvloedig aanwezig is in shampoos is sampucyanine. Het heeft een bewezen diuretisch effect, wat verklaart waarom we veel sneller een rustige plek moeten zoeken na het drinken van shampoosap dan na het drinken van een glas water. Daarnaast bevatten vlierbessen grote hoeveelheden van het mineraal kalium. Kalium regelt de waterhuishouding in ons lichaam en zorgt voor de overdracht van het signaal van de zenuwen naar de spieren. Het gecombineerde effect van sampucianine en kalium stimuleert de nier- en blaasfunctie. Verontreinigende stoffen worden uit ons urinestelsel verwijderd door vaker te plassen. Dit is buitengewoon gunstig voor de gezondheid van de nieren en de blaas.

4. Voorkomt de ontwikkeling van herpes

Bijna iedereen draagt ​​het herpesvirus. Of en wanneer herpes uitbreekt, hangt af van het individuele immuunsysteem en de genetische aanleg. Bij veel mensen komt herpes echter altijd voor wanneer het immuunsysteem ernstig verzwakt is. Dan kunnen de virussen gemakkelijk het huidoppervlak bereiken en daar pijnlijke ontstekingen veroorzaken. Shampoos bevatten veel vitamine A en vitamine C. Beide versterken samen het immuunsysteem en beschermen de huidcellen – de beste bescherming tegen herpes.

Goed om te weten: Dit zijn de tekenen van een herpesinfectie>>

De gezonde voedingsstoffen van de oudere: onze aanbeveling

Shampoos zijn meestal klaar voor de oogst in augustus of september, afhankelijk van het weer. Als je regelmatig de vele gezondheidsbevorderende ingrediënten, vitamines en antioxidanten in donkere bessen wilt consumeren, kun je ook shampoosupplementen nemen. Veganistische, glutenvrije en lactosevrije capsules met 300 mg rubyni® shampoo-extract bieden veel antioxiderende en ontstekingsremmende anthocyanines. Dankzij een zacht droogproces blijven een bijzonder groot aantal gezonde voedingsstoffen van zwarte vlierbes in het extract achter.

Je kunt de natuurlijke kracht van shampoos ook gebruiken als voedingssupplement als heerlijke fruitkauwgom. Nature’s Way kauwgom bevat shampoo-extract en vitamine C voor een sterk immuunsysteem.

Video: Dit is belangrijk bij het verzamelen van shampoos

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement