Advertisement

4 voedselcombinaties die goed zijn om te vermijden

Helaas zijn deze voedselcombinaties geen goed idee

Wat lekker is, moet je niet samen eten. Bepaalde voedselcombinaties verwarren onze magen en kunnen indigestie veroorzaken. Hoewel de meeste voedingsmiddelen die hier worden gepresenteerd veel gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben en ons voorzien van essentiële voedingsstoffen, kunnen sommige mensen symptomen ervaren wanneer ze in contact komen met andere voedingsmiddelen.

1. Tomaat met mozzarella

Triest maar waar: Helaas gaat de populaire combinatie van verse tomaten en mozzarella niet goed in onze maag. Tomaten behoren tot de teunisbloemfamilie en bevatten van nature solanine. Deze stof beschermt planten tegen roofdieren en is licht giftig voor de mens. Het wordt pas gevaarlijk vanaf een zeer hoge dosis, wat niet kan worden bereikt met een uitgebalanceerd dieet. Maar grote hoeveelheden rauwe tomaten zijn nog steeds een uitdaging voor onze magen.Als je ze combineert met moeilijk verteerbare voedingsmiddelen, zoals kaas, zijn buikpijn, een vol gevoel en onaangename maagkrampen onvermijdelijk. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen tomaten mag eten. Je hoeft mozzarella met relatief weinig vet niet eens te mijden. Alleen de combinatie kan ongewenst ongemak veroorzaken bij mensen met een gevoelige maag.

Lees onmiddellijkDit gebeurt als je elke dag tomaten eet>>

2. Fruit en yoghurt

Eigenlijk een klassiek ontbijt, maar best problematisch voor onze spijsvertering: fruit samen met yoghurt. Yoghurt en zuivelproducten bevatten veel eiwitten en blijven lang in de maag. Als je vers fruit zoals bananen, druiven of appels eet, blijft het gekauwde, suikerhoudende sap ook langer in de maag. Vers fruit fructose activeert vervolgens een fermentatieproces waarbij gassen worden gevormd. Het resultaat: druk op de buik, een vol gevoel, boeren en pijn in de buik. Natuurlijk heeft niet iedereen dit soort klachten na het eten van fruit samen met yoghurt, maar als je al gevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen, moet je hier voorzichtig zijn.

Probeer het zelf: Deze heerlijke ontbijtrecepten helpen je af te vallen>>

3. Rode wijn en linzen

Alcohol heeft over het algemeen een remmend effect op de opname van voedingsstoffen uit voedsel. Ons lichaam is echter bijzonder slecht in het opnemen van ijzer uit voedsel als het om rode wijn gaat. De tannines in rode wijn remmen ook de opname van ijzer. Dus als je linzen eet vanwege hun hoge ijzergehalte, maar er rode wijn bij drinkt, doe je jezelf pijn. De combinatie van alcohol en voedingsmiddelen met veel vet is net zo problematisch. Een glas bier met cheeseburger? Dat is geen goed idee, omdat het lichaam eerst de alcohol afbreekt en het vet uit de burger meteen opslaat als opslag in de vetcellen.

4. Zwarte thee en melk

Zwarte thee heeft veel gezondheidsvoordelen. Sterk gefermenteerde thee is rijk aan antioxidanten die ontstekingsremmende effecten kunnen hebben. Tegelijkertijd heeft zwarte thee een stimulerend effect omdat de theebladeren cafeïne bevatten. Als je nu melk aan je thee toevoegt, neutraliseer je veel van de gezonde effecten van de warme drank. Omdat melkeiwitten veel van de antioxidanten binden. Ons lichaam kan geen antioxidanten meer opnemen. Tegelijkertijd verhindert de cafeïne in thee ons lichaam de calcium in melk te verwerken.

leer meer: Zwarte thee is zo gezond>>

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.