5 fouten die verkoudheid erger maken

5 fouten die verkoudheid erger maken

De hoest is vervelend, de neus loopt, de keel is gekrast – een verkoudheid kan ons veel kracht kosten. Het is dus niet verwonderlijk dat we graag onze toevlucht nemen tot het ene of het andere huismiddeltje dat snelle verlichting belooft. Maar wist u dat bepaalde maatregelen en gewoonten vaak het tegenovergestelde effect hebben en? kan het verloop van de ziekte zelfs verergeren? We zullen u vertellen welke populaire verkoudheidsfouten u in de toekomst moet vermijden.

Deze 5 fouten maken verkoudheid erger

1. Je snuit je neus

Als je een verstopte neus hebt, pak je waarschijnlijk een tissue om je neus te snuiten. Echter, hoe harder je snuift, hoe groter het risico dat slijm en ziektekiemen niet in de zakdoek terechtkomen, maar in de sinussen worden geduwd. Het resultaat: De kou wordt erger en kan zelfs veranderen in een sinus-infectie. Het beste: trek het secreet op je neus of gebruik een neusspoeling die het slijm en de ziektekiemen voorzichtig wegspoelt!

2. Drink warme melk met honing

Een warme melk met honing is waarschijnlijk het lekkerste huismiddeltje ooit. En laten we eerlijk zijn – wie heeft zijn moeder toen niet mee naar bed genomen? Maar in feite wordt het drankje niet aanbevolen, zelfs niet als je verkouden bent. Verhoogt de symptomen van een slijmvlieshoest. Ook de antibacteriële werking van de drank is onvoldoende gedocumenteerd. Drink liever een gemberthee, die bekend staat om zijn ontstekingsremmende werking. De scherpe knol verzacht de slijmvliezen en bevordert de bloedcirculatie, wat op zijn beurt de verwijdering van ziektekiemen versnelt. Gember is ook koortswerend en anti-transpirant.

3. Je blijft in bed

Iedereen die zich van nature zwak en vermoeid voelt, kruipt graag in bed. Bij een simpele verkoudheid helpt dit echter maar in beperkte mate. Je bloedsomloop en geïrriteerde neusslijmvliezen kunnen wel wat frisse lucht en vitamine D gebruiken. Dus kleed je warm aan en maak tussendoor een wandeling. Tenzij je koorts hebt – dan is bedrust aan de orde van de dag!

4. Verlaag je koorts heel snel

En nu we het toch over koorts hebben: een hoge lichaamstemperatuur heeft eigenlijk een belangrijke functie: koorts helpt je immuunsysteem om ziekteverwekkers beter af te weren. Hoge temperaturen versnellen de noodzakelijke afweerreacties. Als u koortswerende middelen te snel inneemt, kan het herstelproces langer duren dan nodig is. Koortsverlaging moet alleen worden overwogen bij temperaturen boven 38,5 graden. Het is het beste om huismiddeltjes te gebruiken die koorts van nature verminderen. Rundvleeswikkels, veel drank en een heerlijke kippensoep hebben hun waarde bewezen.

5. Ze gaan naar de sauna

Een andere veel voorkomende misvatting is dat je gewoon kunt zweten van de kou. In feite doet naar de sauna gaan precies het tegenovergestelde en verergeren alleen de symptomen van verkoudheid. De verandering van warm naar koud verwart de autonome regeling van de lichaamstemperatuur te veel en belast ook het cardiovasculaire systeem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.