5 fouten om te maken bij het reinigen van sap

5 fouten om te maken bij het reinigen van sap

Een detox sapkuur belooft nieuwe energie, het moet het lichaam ontgiften en het immuunsysteem versterken. Met sapvasten consumeer je slechts enkele dagen fruit- en groentesappen, wat je spijsvertering ontlast. Cafeïne en alcohol zijn taboe! Je kunt met sap voor verschillende tijdsperioden schoonmaken – dit is mogelijk tussen drie en tien dagen.

5 fouten die je moet vermijden bij het schoonmaken van het sap

1. Je zit in een sapzuiveraar die te groot is
Juice cleansers kunnen worden gepland voor drie, vijf, zeven of zelfs tot tien dagen. Als je helemaal nieuw bent met detoxen, overdrijf het dan in het begin niet en probeer eerst een driedaags sapje. Sapvasten is een geweldige aanpassing voor je lichaam, dat op vasten kan reageren met hoofdpijn en vermoeidheid.

2. Geef het instellen van dagen op
Voordat je aan het echte sap begint, bereid je je lichaam voor op detox met twee vrije dagen. Eet veel rauw voedsel en vloeibaar voedsel. Omdat je tijdens het reinigen van het sap veel zult drinken, moet je er een paar dagen eerder aan wennen dat je lichaam meer vocht drinkt. Naast water worden suikervrij fruit en kruidenthee aanbevolen. Vermijd op accumulatiedagen vetrijke, moeilijk verteerbare voedingsmiddelen en vermijd lege koolhydraten, zoals witte bloem of snoep, die ervoor zorgen dat uw insulinespiegels snel stijgen en dalen, waardoor u trek krijgt.

3. Stress te veel tijdens het sporten
Voel je je fit en vol energie? Dan spreekt niets tegen een kleine sporteenheid. Lichaamsbeweging stimuleert de spijsvertering, verhoogt de bloedcirculatie en activeert de bloedsomloop. Maar overdrijf het niet met je werkdruk. Vertraag en begin met een lichte yogasessie of stevige wandeling. Luister naar je lichaam!

4. Drink heel weinig water
Hoewel je tijdens het zuiveren van je sap alleen vocht binnenkrijgt, dienen de sappen als maaltijdvervanger en niet als dorstlesser. Drink daarom ook elke dag zo’n twee tot drie liter water of thee zonder suiker. Een warme groentebouillon mag ook en voorziet je van zout.

5. Eet direct na het reinigen van het sap weer normaal
Wat voor de constructie van een sapzuiveraar geldt, geldt ook voor het einde. Breng je darmen langzaam terug in vast voedsel. In de regel duurt het zogenaamde stoppen met vasten ongeveer een derde van de tijd dat hij daadwerkelijk vastte. Rijst, aardappelen, kwark of yoghurt en groentesoepen zijn milde supplementen. Neem de tijd om te eten en goed te kauwen om misselijkheid en spijsverteringsproblemen te voorkomen. Voldoende vocht is ook belangrijk om de darmen te ondersteunen bij de spijsvertering. Blijf daarom minimaal twee liter water of thee zonder suiker drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.