5 huismiddeltjes voor een zere neus

5 huismiddeltjes voor een zere neus

Als je verkouden bent of een allergie hebt, loopt je neus vaak. De huid op de neus en buitenkant wordt geïrriteerd en droog door het veelvuldig snuiten van de neus. De pijnlijke neus is rood en pijnlijk.
tevens de neusslijmvlies door deze factoren uitdrogen:

  • droge lucht verwarming
  • uitdroging
  • airconditioners
  • neusspray
  • Poeder
  • uitlaatgassen

5 huismiddeltjes voor een zere neus

1. Gebruik doekjes van goede kwaliteit

Als je neus loopt, helpen alleen zakdoeken. Het soort weefsel dat u gebruikt, is echter ook belangrijk om te helpen bij een zere neus. Vermijd het gebruik van keukenpapier, keukenpapier of toiletpapier om je neus te snuiten. Deze hebben vaak een ruwe structuur en irriteren ook de huid – net als doekjes met menthol-additieven of die van stof. Zachte papieren zakdoek ze passen beter bij zichzelf. Gebruik geen tissues die menthol of andere essentiële oliën bevatten, aangezien deze allergische reacties kunnen veroorzaken.

2. Kamille heeft een verzachtend effect op de huid

Kamille heeft ontstekingsremmende en verzachtende effecten. Een stoombad gevolgd door een kompres helpt de neus te genezen – zowel van binnen als van buiten. Schenk losjes voor een kamille stoombad kamille bloemen (apotheek) met kokend water en laat het even afkoelen. Houd nu je hoofd boven de hete stoom, leg een handdoek over je hoofd en adem rustig in. Je kunt kamillewater gebruiken voor een samendrukken gebruik. Dompel eenvoudig een doek of doek in water en plaats deze op de geïrriteerde huid.

3. Olijfolie tegen geïrriteerde huid

Vet beschermt de huid tegen vochtverlies en ondersteunt ook wedergeboorte. Vooral olijfolie heeft een ontstekingsremmende werking en verzacht de ruwe huid. Om dit te doen, wrijf indien nodig een beetje olijfolie op de geïrriteerde delen van de huid.

4. Bevochtig de lucht in de kamer

Vooral in de winter wordt de lucht in de kamers droog door de verwarming. Dit droogt ook de slijmvliezen uit. Aan de andere kant zijn ze nuttig kom met water of natte handdoeken, die u op de kachel plaatst of hangt. Optimaal is de De luchtvochtigheid dan rond de 60 procent. Het mag echter geen demper zijn, anders kan er schimmel ontstaan.

5. Zoutoplossing voor bevochtiging

Het zout, dat anders wordt gebruikt voor neusspoelingen, kan ook worden gebruikt tegen geïrriteerde huid. Er is iets dat u kunt doen om uw neusslijmvlies te hydrateren Doop het watje in de zoutoplossing en stop het gedurende 30 seconden in elk neusgat.

Voorkom neuspijn door uw neus goed te snuiten

Als we snuiven, overdrijven de meesten van ons het door over onze neus te wrijven om het te drogen. Dit zal echter de huid buiten de neus blijven irriteren, wat een pijnlijke neus bevordert. In plaats daarvan moet u uw neus voorzichtig snuiten en dan voorzichtig de neusstreek deppen. Rode en zere plekken verhelp je met een vettige crème.

Bij het snuiten van uw neus moet u eerst het ene neusgat vasthouden en daarna het andere. Omdat het ene neusgat meestal meer gezwollen is dan het andere, wordt de verstopte kant erger als je tegelijkertijd blaast. Gebruik daarnaast een neusdouche als je neus niet helemaal verstopt is. Bacteriën en virussen worden voorzichtig gespoeld en het slijm wordt verwijderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.