5 kruiden die het immuunsysteem versterken

5 kruiden die het immuunsysteem versterken

Hoewel het koude seizoen vaak de tijd voor verkoudheid wordt genoemd, betekent dit niet noodzakelijk dat je echt ziek bent. Zeker niet als je je best doet om je immuunsysteem een ​​boost te geven. Dit werkt bijvoorbeeld door bepaalde kruiden in je dieet op te nemen, die het immuunsysteem op een natuurlijke manier stimuleren. Wie zijn zij; Wij zullen het je vertellen!

Deze kruiden versterken het immuunsysteem

1. Gember

Gember is het klassieke huismiddeltje – en niet voor niets! De kruiden en essentiële oliën in gember werken stimulatie van het immuunsysteem. Of het nu in een heerlijke soep of als thee is: vooral als je verkouden bent, kan gemberwortel zijn reputatie waarmaken. Gember heeft ook krampstillende, ontstekingsremmende en pijnstillende effecten.

Ook interessant: Gembershots – hoe gezond zijn verdedigingsboosters? >>

2. Kurkuma

Kurkuma is de laatste jaren ook een echte trend. Kurkuma geeft de gerechten niet alleen een subtiel tintje, maar gaat er ook nog eens mee gepaard antibacteriële en cytoprotectieve werking vooral goed voor het immuunsysteem. Vanwege de antioxiderende eigenschappen en de vitamine B6 die het bevat, kan kurkuma ook worden gebruikt bij ontstekingsziekten en bij problemen in de maag en darmen. “Golden Milk” is vooral populair bij verkoudheid.

3. Knoflook

Zoals bekend verschillen de meningen over knoflook. Maar één ding is duidelijk: ze is altijd gezond! De bouwers van de piramides wisten dit bijna 5000 jaar geleden en lieten hun arbeiders elke dag knoflook eten om hen te beschermen tegen elke vorm van infectie. De reden hiervoor is het ingrediënt allicine, dat wordt beschouwd als een natuurlijk antibioticum en effectief tegen virussen, bacteriën en schimmels. Een Knobi-vlag tolereert u maar al te graag!

4. Salie

Salie is een veelgebruikt ingrediënt in hoestbuien, thee & Co. waarom dit gebeurt, wordt uiterlijk duidelijk als je de werking van het natuurlijke immuunsysteem nader bekijkt. Salie zit boordevol antioxidanten en is ook een effectieve ontstekingsremmer, daarom is het kruid vooral populair bij hoest en keelpijn. Van essentiële oliën van salie wordt ook gezegd dat ze antivirale activiteit hebben. Lees hier >> waarom salie ook kan helpen tegen zweten

5. Koriander

Koriander is ook niet naar ieders smaak. Het geneeskrachtige kruid, dat ook wordt beschouwd als een van de oudste geneeskrachtige kruiden ter wereld, is echter een antibacteriële en antivirale werking hij zei. Net als knoflook werkt koriander als een natuurlijk antibioticum dat bijzonder nuttig is voor het verlichten van ontstekingsziekten en infecties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.