Advertisement

6 geestelijke gezondheidstips

Door de coronacrisis blijven kleuterscholen en scholen weer gesloten. Het dagelijkse leven van de jonge Corona drukt zijn stempel op ons allemaal – vooral kinderen en jongeren, die erg ontvankelijk zijn voor externe impulsen. Met deze zes tips kunt u de mentale gezondheid van uw kinderen verbeteren:

Kleine rituelen verfraaien het dagelijks leven, verminderen stress en maken je gelukkig. Of het nu een wekelijkse speelavond is of een uitgebreid zondagsontbijt – geniet van de tijd met het gezin samen, steun en vertrouwen bieden.

Oefen regelmatig

Kinderen hebben beweging nodig! Ga dus zo vaak mogelijk met je kleintjes op pad. Regelmatige lichaamsbeweging, zoals voetballen met broers en zussen of fietsen in het park, maakt gelukshormonen vrij, vermindert stress en angst en vergemakkelijkt de slaap ‘s nachts. Uw kinderen zullen evenwichtiger en gelukkiger zijn.

3. Ministerie van Binnenlandse Zaken: stel duidelijke regels vast

Als u momenteel thuis op kantoor werkt of een korte tijd werkt en daarom meer thuis bent, moeten er vaste regels zijn over wanneer u beschikbaar bent en voor uw kinderen. Zoek met je partner uit wie er zal werken en wanneer en wie er in deze tijd voor hen zal zorgen, zodat je kinderen weten dat mama en papa niet de hele dag en altijd tijd voor hen hebben.

4. Structuur in het dagelijks leven

Daarnaast creëer je een consistente dagelijkse structuur die precies de uren voor school, werk en hobby’s definieert. To-do-lijsten zijn vooral handig. Schrijf ook leuke, motiverende taken op, zoals een boek lezen of een instrument bespelen.

5. Geef een voorbeeld van aanmoediging en waardering

Corona strenge eisen, gebrek aan contact met vrienden of onderwijs thuis zijn een uitdaging. Praat erover met je kind en zeg dat het niet uitmaakt of je een slechte dag hebt of niet tevreden bent met de onbekende situatie. Door open en begrijpelijke communicatie ervaart uw kind genegenheid en leert het openhartig te spreken over zijn of haar gevoelens en behoeften.

6. Los conflicten op met empathie

Heel dichtbij zijn biedt ook verschillende kansen op conflicten. Verschillen oplossen door begrip en compassie te tonen voor de andere partij. Praat met uw kinderen over hun individuele behoeften, zodat uw kinderen kunnen leren voor zichzelf op te komen en zich op de lange termijn te verdedigen.

Bron: Schülerhilfe.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement