Advertisement

6 tips om je psyche te versterken

Wat is depressie?

Niemand is altijd gelukkig, dus het is normaal om moeilijke en minder gelukkige tijden door te maken, maar deze momenten komen en gaan. Degenen die depressief zijn, zijn echter lange tijd ongelukkig en lusteloos en voelen zich diep bedroefd. Voor de getroffenen lijkt deze situatie hopeloos en ze vinden geen manier om van dit dieptepunt af te komen.

Angst, verdriet, vermoeidheid, lethargie of slaapstoornissen zijn typische tekenen van depressie., wat een ernstige ziekte is en behandeling behoeft. De oorzaken van een dergelijke depressie kunnen heel verschillend zijn. Overwerk, scheiding van een partner of andere stressvolle levensgebeurtenissen kunnen dit veroorzaken.

Volgens de Duitse depressiehulp ongeveer 5,3 miljoen Duitse volwassenen worden elk jaar ziek met een depressieve stoornis. Ongeveer een op de vier vrouwen en een op de acht mannen krijgt ooit in hun leven te maken met een depressie. Vrouwen hebben twee tot drie keer meer kans op een depressie dan mannen. De Journal of Health Monitoring 2019 van het Robert Koch Institute ontdekte in een onderzoek dat Duitsers iets hogere symptomen van depressie hebben dan het Europese gemiddelde.

Deze 6 tips kunnen depressie voorkomen

Daarom moet u voorzorgsmaatregelen nemen – zelfs als u zich goed voelt. Maar uiterlijk als je mentale veranderingen bij jezelf opmerkt. De volgende tips kunnen u helpen ervoor te zorgen dat uw symptomen niet tot depressie leiden. De beste manier om depressie te voorkomen is door een gezonde levensstijl te volgen. Waaronder:

 1. Regelmatige lichaamsbeweging
  Lichaamsbeweging is een echt wondermiddel voor depressie, omdat endorfines vrijkomen. Deze hormonen veroorzaken gevoelens van geluk, die onze stemming verbeteren.
 2. Gezond dieet
  Eet zoveel mogelijk variatie. Eet veel groenten en fruit. Een voeding rijk aan vitamines en voedingsstoffen versterkt het immuunsysteem, wat ons mentaal welzijn verbetert.
 3. Ontspanning
  In de stress van het dagelijks leven vergeten we vaak om actief tijd aan onszelf te besteden om te kalmeren. Ontspanning zorgt voor een stabiel mentaal evenwicht. Gebruik je vrije tijd voor dingen waar je plezier aan beleeft: Yoga, een goed boek of een bad zorgen voor stressvrije momenten.
 4. contacten onderhouden
  Onderhoud uw sociale netwerk en wees in de buurt van mensen die u leuk vindt en breng graag tijd met hen door. Deel uw zorgen met vrienden en familieleden en praat met hen over uw problemen.
 5. Voldoende slaap
  Gebrek aan slaap kan een langdurig negatief effect hebben op de ziel. Het wordt dus aanbevolen om ongeveer acht uur te slapen om de volgende ochtend fris en ontspannen te zijn.
 6. Krijg hulp
  Aarzel niet om professioneel advies in te winnen bij een psycholoog. Preventiecursussen van veel verzekeringsmaatschappijen die online worden aangeboden, bieden ook eerste hulp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement