Advertisement

7 dingen gebeuren als je groene thee drinkt

Omdat Duitsland meer een koffiedrinkend land is, wordt thee vaak vergeten. De meeste mensen denken alleen aan het zetten van een kopje thee als het koud is of op een koude winternacht. Vooral groene theeblaadjes bevatten veel ingrediënten die gunstig zijn voor de gezondheid. Dus installeer, drink een kopje groene thee en ontdek hoe gezond de ondergewaardeerde warme drank is. Groene thee heeft echter ook een bijzonder nadeel, zoals je uiteindelijk zult leren.

Zo wordt groene thee gemaakt

Groene thee, oolongthee en zwarte thee worden gemaakt van dezelfde theeplanten. De manier waarop theebladeren worden verwerkt, gedroogd en gefermenteerd, is echter anders. De mate van fermentatie, oftewel hoe lang de theebladeren oxideren in de frisse lucht, is bepalend voor de geur, smaak en het uiterlijk van de theesoorten. Het volgende is van toepassing:

  • Groene thee – is helemaal niet gefermenteerd
  • Oolong thee – half gefermenteerd
  • Zwarte thee – volledig gefermenteerd

Er zijn honderden verschillende soorten groene thee, elk met zijn eigen brouwproces. Allereerst kan de productie van groene thee drie stappen te verdelen. Nadat de bladeren zijn verzameld, worden ze gemaakt verwelken gebracht. Als de bladeren verdorren, verliezen ze hun vocht. In de volgende stap worden ze machinaal of handmatig verpakt. Van rollen bladsap lekt. Dit is verantwoordelijk voor de aromatische, kruidachtige en aardse smaak van de thee. Omdat de verpakte bladeren nu in de open lucht in hun eigen bladsap zouden worden gefermenteerd, volgt het scrollen onmiddellijk drogen. Groene thee moet zo ongezuurd mogelijk zijn. Het fermentatieproces wordt gestopt door hitte. Na het drogen bevat groene thee slechts ongeveer 3 procent vocht, maar bijna alle ingrediënten van verse bladeren.

Deze 7 dingen gebeuren als je elke dag groene thee drinkt

1. Je bloeddruk daalt

Wat vele jaren geleden in dierproeven werd aangetoond, is nu bevestigd voor mensen: regelmatige consumptie van groene thee leidt tot Verlaging van de systolische bloeddruk gemiddeld 5 mmHg – een opmerkelijke waarde. Dit was het resultaat van een meta-analyse van groene thee-onderzoeken van de afgelopen 25 jaar. De waarschijnlijke reden hiervoor is dat groene thee de aanmaak van angiotensine door het lichaam, een stof die de bloeddruk verhoogt, vermindert.

2. Je valt af

Het verhogen van de vochtinname is een effectieve manier om overgewicht te bestrijden. Hoewel water een goede keuze is, hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat groene thee je kan helpen om nog meer gewicht te verliezen. Naast het wetenschappelijke bewijs dat groene thee het slechte LDL-cholesterol verlaagt en het goede HDL-cholesterol verhoogt, is er bewijs dat groene thee resultaat van het verminderen van honger evenals een Verhoog de vetverbranding certificeren. Daarom kan suikervrije groene thee je op verschillende manieren helpen om af te vallen.

3. Je bloedsuikerspiegel daalt

Groene thee bevat enkele polyfenolen die de stijging van de bloedsuikerspiegel kunnen verlichten na een maaltijd die koolhydraten bevat. Fytochemicaliën voorkomen dat zetmeel wordt omgezet in suiker en in het bloed terechtkomt. Onderzoekers geloven daarom dat groene thee een antidiabetisch effect heeft en effectief zou kunnen zijn bij het voorkomen en behandelen van diabetes type 2.

Super goed: Stiftung Warentest ontdekte dat een duizelingwekkend aantal groene theesoorten is verontreinigd met schadelijke stoffen. Koop daarom bij voorkeur organische producten, omdat deze gemiddeld minder worden belast. Populair en vanaf Stiftung Warentest Theesoorten die als “goed” zijn geclassificeerd, zijn onder meer Biologische Sencha Groene Thee van Alnatura en Biologische Fair Trade Ceylon Groene Thee van Gepa.

Video: Red Bull, koffie & Co. – er zit zoveel cafeïne in

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement