7 redenen om nu meer wilde knoflook te eten

7 redenen om nu meer wilde knoflook te eten

Meer informatie: dit gebeurt als je elke dag knoflook eet>>

7 gezonde effecten van daslook

1. Gezonde spijsvertering en sterke darmflora

Zwavelverbindingen zijn verantwoordelijk voor de typische smaak van daslook en het kruidige aroma. Deze sulfiden groeien in het spijsverteringskanaal sulfeenzuur en later omgezet in thiosulfine. De laatste heeft antibacteriële eigenschappen en kan ontstekingen in het lichaam helpen bestrijden. Het effect van daslooksulfiden op a gezonde darmflora kan zorgen voor een gereguleerde en asymptomatische spijsvertering. Iedereen die regelmatig daslook eet, kan zich verheugen op een gezonde darm.

Ook fascinerendDit zijn de beste tips voor het opbouwen van een gezonde darmflora

2. Goed voor het bloed

De antioxidante ingrediënten van daslook hebben soms een positief effect op bloeddrukmetingen en cholesterolgehalte. Dierproeven hebben aangetoond dat de bloedstroom en het slechte LDL-cholesterolgehalte verbeteren na het eten van daslook. De bloeddruk daalde ook na het eten van daslook.

3. Voorkomt ijzertekort

Wilde knoflook zelf bevat niet veel kostbaar ijzer, maar is rijk aan groene bladkleurstof chlorofyl. Van dit kruid is bekend dat het de opname van ijzer en magnesium in het lichaam verbetert. Als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kan daslook je lichaam helpen meer ijzer en magnesium uit voedsel bruikbaar worden. Daslook bevat ongeveer 400 milligram chlorofyl per 100 gram.

Lees onmiddellijkDit gebeurt wanneer je regelmatig chlorofyl consumeert>>

4. Ontstekingsremmend en pijnstillend

Wilde knoflook krijgt zijn karakteristieke smaak allicine. De chemische stof zorgt niet alleen voor een subtiele aromatische smaak van knoflook, maar heeft ook een effect op het lichaam antibioticum, ontstekingsremmend en pijnstillend. Dit maakt daslook tot een echt geneeskrachtig kruid en kan naast maagkrampen en winderigheid ook helpen bij het bestrijden van schimmel- en bacteriële infecties.

5. Veel chlorofyl helpt tegen een slechte adem

Daslook heeft een milde knoflooksmaak, maar in tegenstelling tot witte bollen heeft daslook geen last van een slechte adem. Maar het wordt nog beter: door het zeer hoge gehalte aan chlorofyl, het pigment van planten in groene bladeren, kan daslook een slechte adem helpen elimineren. Als u last heeft van een slechte adem door tand- of tandvleesaandoeningen, moet u vaker voedsel eten dat chlorofyl bevat. Van de kleurstof wordt gezegd dat het de enzymen stimuleert die eiwitten in de mond afbreken, waardoor de groei van bacteriën wordt geremd.

6. Versterkt het immuunsysteem

Met ongeveer 150 milligram vitamine C per 100 gram is daslook een echte vitamine C bom. Een gezonde vitamine heeft onder andere een antioxiderende werking in het lichaam en beschermt het tegen vrije radicalen, die celbeschadiging en ontstekingen veroorzaken en zo bevorderen ontsteking, de ontwikkeling van verschillende ziekten. Om deze reden adviseert de Duitse Diëtetische Vereniging (DGE) een dagelijkse inname van vitamine C van 95 milligram voor volwassen vrouwen en 110 milligram voor volwassen mannen.

7. Verzacht de lever

De sulfiden in daslook hebben niet alleen positieve effecten op de spijsvertering, maar kunnen ook de gezondheid van de lever ondersteunen. Ontgiftingseffecten op daslook worden al sinds de oudheid toegeschreven aan de oudheid. Zelfs vandaag de dag is het effect van ontgifting wetenschappelijk beschreven en therapeutisch gebruikt. Omdat sulfiden de afbraak van gifstoffen in de lever kunnen ondersteunen, lijkt daslook een geschikte aanvulling op een uitgebalanceerd dieet om cellen te ontgiften.

Receptidee voor verse daslookhummus

De frisse, aromatische lentesmaak van daslook is ideaal voor Arabische gerechten zoals hummus. De zachte noot van knoflook geeft de pittige kikkererwtenpasta een heel speciaal tintje. Met vers brood of wortel en komkommer als dip, is de gezonde, vegetarische maaltijd perfect.

Probeer het nu: Ons recept voor daslookhummus met plat brood>>

In de video: Hoe onderscheid je daslook van het giftige lelietje-van-dalen

Leave a Reply

Your email address will not be published.