7 voedingsmiddelen die veganisten elke dag zouden moeten eten

7 voedingsmiddelen die veganisten elke dag zouden moeten eten

Het maakt niet uit of het voor dierenwelzijn, het milieu of je eigen gezondheid is – steeds meer mensen laten dierlijke producten achterwege. Een gezond en uitgebalanceerd veganistisch dieet moet goed worden ontworpen. Want een puur plantaardig voedingspatroon, waarbij we geen aandacht besteden aan de inname van voedingsstoffen, brengt het risico op voedingstekorten met zich mee. Potentiële kritische voedingsstoffen zijn bijvoorbeeld eiwit, ijzer, calcium of vitamine B12.

Ook interessant: 10 essentiële voedingsstoffen die veganisten het meest waarschijnlijk missen >>

Veganistisch eten: hier moet je op letten

Allereerst moeten groenten en fruit de basis zijn van elk veganistisch dieet, omdat ze de belangrijkste leveranciers van vitamines en mineralen zijn. Daarnaast voorzien noten, peulvruchten en gezonde plantaardige oliën ons van belangrijke voedingsstoffen. Noedels, rijst en brood zijn goed om te vullen – je moet altijd de volkoren versie gebruiken, omdat deze voedzamer is. Zorg ervoor dat je bij elke hoofdmaaltijd eiwitrijk voedsel eet, zoals soja, tofu of peulvruchten.

Iedereen die nog geen veganistisch dieet heeft meegemaakt, kan gemakkelijk in een eenzijdige ondervoeding vervallen. Om te voorkomen dat dit jou overkomt, laten we je zien welke 7 voedingsmiddelen je dagelijks moet eten. Deze helpen je om aan je dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen, gewicht te verliezen en fit te blijven op het gebied van sport. U hoeft niet elk van deze voedingsmiddelen elke dag te consumeren, maar ze moeten meerdere keren per week in uw maaltijden of snacks worden opgenomen.

7 voedingsmiddelen die veganisten elke dag zouden moeten eten

1. Bessen

Bramen en frambozen zorgen voor ons antioxidanten en behoren tot fruit met weinig suiker. Zij zorgen ervoor De curve van de bloedsuikerspiegel is afgevlakt waardoor extreme afgifte van insuline wordt voorkomen, wat leidt tot acute vermoeidheid – en langdurige insulineresistentie of diabetes type 2. Bramen en frambozen zijn daarom een ​​optimaal zoet ingrediënt voor muesli of gebak. Hiermee kun je zelfs als veganist je zoetigheid bevredigen.

2. Lijnzaad

Sinds chiazaden een paar jaar geleden opkwamen als een moderne superfood, zijn lijnzaad door velen vergeten. In feite is het gezonder dan chiazaden en word oorspronkelijk groei bij ons op. Lijnzaad levert ons de zogenaamde Alfa-linoleenzuur: Het is een van de Omega-3 vetzuren en het is essentieel – dus nodig om te overleven – voor het menselijk lichaam. Daarnaast zijn er lijnzaad 25 procent behalve eiwit en meer 25 procent behalve vezel. Ze zijn daarom een ​​uitstekende bron van eiwitten en bevorderen tegelijkertijd de spijsvertering. Het is beter om lijnzaad te kopen verpletterd Vorm, omdat hele lijnzaad niet door de maag en darmen kan worden verwerkt.

3. Kruisbloemige groenten

broccoli en andere koolsoorten zoals b.v. bloemkool en Kool ze zijn allemaal kruisvormig. Het zijn echte vitaminebommen en bevatten dubbel zoveel Vitamine C zoals citroenen of sinaasappels. Ze geven ons ook waardevolle informatie secundaire plantaardige stoffen, die door voedingsdeskundigen wordt genoemd als de belangrijkste reden voor de positieve gezondheidseffecten van een dieet dat rijk is aan groenten. Ze zijn extreem weinig calorieën en kan dienen als gezonde vervanging voor andere producten, zoals bloemkool als pizzabodem.

4. Pompoenpitten

Zowel rauw als gekookt, deze gezonde korrels zijn een traktatie voor het gehemelte en de gezondheid. Pompoenpitten bevatten veel mineralen die veganisten vaak missen – omdat ze rijk zijn aan zink, magnesium, ijzer en selenium. Dit maakt pompoenpitten tot een lokaal superfood, wat vooral goed is voor je lichaam vanwege hun zinkgehalte. immuunsysteem is. Bovendien zijn de Europese bodems en de daarop gekweekte planten over het algemeen zeer arm aan selenium. De voedingsstof ontbreekt dus vaak, waardoor pompoenpitten een belangrijke bijdrage leveren aan de dekking van je dagelijkse leven. seleniumbehoefte Veroorloven.

5. Yoghurt

Het gezonde ingrediënt in yoghurt is geen koemelk, zoals velen zouden aannemen. Ze zijn wat inbegrepen is yoghurt gewassenals gevolg van fermentatieprocessen, en als pre- en probiotica iets goeds doen voor onze darmflora. Meer van plantaardige oorsprong is hiervoor geschikt Soja- of lupine-yoghurt net zo goed als natuurlijke dierlijke yoghurt. Onderzoek naar darmbacteriën en darmflora Het staat nog in de kinderschoenen, maar het is duidelijk dat gefermenteerde producten, zoals yoghurt of zuurkool, aanzienlijk bijdragen aan een gezonde darm – en dus aan een gezond mens.

6. Noten

Net als lijnzaad zijn walnoten een van de beste leveranciers Omega-3 vetzuren. Je bent geschikt door jou hoog eiwitgehalte Ideaal als vullende snack of voor verjonging na de training. Vanwege de hoge calorische dichtheid moet je maximaal 30 gram noten per dag eten als je wilt afvallen.

Ook interessant: 4 redenen waarom je meer noten zou moeten eten >>

7. Linzen

Linzen en andere peulvruchten zoals b.v. Erwten, bonen en Maïs is het beste bewijs dat je met een plantaardig dieet gemakkelijk in je eiwitbehoefte kunt voorzien. Lens bevatten bijvoorbeeld meer eiwitten dan vlees. In aanvulling doordrenken onze complexe koolhydraten en vezels van peulvruchten voor vele uren. Het zou het hoofdingrediënt moeten zijn in veel veganistische gerechten en is ideaal voor het voorkoken en het bereiden van maaltijden.

Video: 5 tips voor een gezond veganistisch dieet

Leave a Reply

Your email address will not be published.