7 waarschuwingssignalen dat je lichaam koolhydraten nodig heeft

7 waarschuwingssignalen dat je lichaam koolhydraten nodig heeft

Als je alle of bijna alle koolhydraten overslaat als onderdeel van een verandering in dieet of voeding, kan dit veel gevolgen hebben – zowel positieve als negatieve. Door minder koolhydraten te eten, vermindert u uw suikerinname drastisch, wat resulteert in een snellere gewichtstoename. ik ben aan het afvallen kunnen. Aan de andere kant ontneem je je lichaam ook een grote energiebron die moet worden vervangen. Als je op de lange termijn volkoren granen, rijst en zetmeelrijke groenten vermijdt, kan dat ook Gebrek aan energie en vezels te ontvangen. De volgende waarschuwingssignalen zijn de tekenen dat uw lichaam hunkert naar koolhydraten.

7 waarschuwingssignalen dat je lichaam koolhydraten nodig heeft

1. Verlangens

De gemakkelijkste manier voor het lichaam om energie te krijgen, zijn koolhydraten, omdat het proces van het afbreken van eiwitten en vetten in afzonderlijke voedingsstoffen veel langer duurt en meer energie vereist. Energie wordt in zowel je lever als spieren opgeslagen in de vorm van glycogeen. Wanneer uw koolhydraatvoorraad echter opraakt, schreeuwt uw lichaam om direct beschikbare koolhydraten. Hierdoor kan het verlangen naar eten en het verlangen naar snoep is geboren.

2. Hoofdpijn

De hersenen hebben dagelijks grote hoeveelheden energie nodig, die ze voornamelijk uit koolhydraten halen. Als deze ontbreken, kan dit snel leiden tot hoofdpijn. Bovendien verlaagt een koolhydraatarm dieet de bloedsuikerspiegel omdat eiwitten en vetten uit voedsel minder abrupte stijging veroorzaken. door het lage bloedglucosewaarden hoofdpijn kan ook voorkomen.

3. Slechte adem

Bij het extreem low carb dieet kan het ketogeen dieet, waarbij koolhydraten (vrijwel) volledig worden vermeden, vaak leiden tot acute slechte adem Komen. De reden hiervoor zijn de ketonlichamen, die het lichaam voortaan als energiebron dienen. Het ketonlichaam aceton concentreert zich in de uitgeademde lucht en veroorzaakt een stekende, zoete geur.

4. Vermoeidheid en gebrek aan concentratie

Zonder glucose is ons lichaam en vooral onze hersenen verstoken van energie. Hierdoor voel je je moe, lusteloos en sneller uitgeput. Concentratieproblemen en de zogenaamde hersenmist. Dit is het gevoel van mist dat het hoofd omhult, waardoor het moeilijk wordt om helder te denken.

5. Stemmingswisselingen

Koolhydraten maken je vol, want als je ze eet hormonen van geluk te verdelen. Als koolhydraten nu worden verminderd, maakt het lichaam minder van deze hormonen aan, waardoor stemmingswisselingen kunnen optreden.

6. Constipatie

Als het van het lichaam wordt beroofd, bijvoorbeeld door te weinig lijnzaad of havermout vezel, dit kan de darmactiviteit en de spijsvertering nadelig beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat je minimaal 30 gram vezels per dag binnenkrijgt. Bovendien verbeteren deze vezels en vulstoffen het gevoel van verzadiging.

7. Prestatieverlies bij sport

Omdat koolhydraten de belangrijkste energiebron voor het lichaam zijn, fungeren ze ook als brandstof voor de spieren. Bij een gebrek aan koolhydraten nemen de prestaties bij het sporten af, waardoor in plaats van atletisch high, uitputting optreedt. In het slechtste geval kunt u zich een beetje misselijk voelen na uw training.

Tip: Eet complexe koolhydraten

Omdat complexe koolhydraten, zoals die in peulvruchten, volle granen en groenten, buitengewoon gezond zijn en naast voedingsvezels belangrijke mineralen bevatten, is het niet nodig en ook niet erg goed voor je gezondheid om ze over te slaan. Aan de andere kant kun je koolhydraten met een korte keten in de vorm van suiker en snoep weglaten. Na een koolhydraatarm dieet moet u uw inname van koolhydraten langzaam en gestaag met 5 tot 10 procent per week verhogen, zodat uw lichaam en spijsverteringsstelsel zich kunnen aanpassen.

Video: menopauze dieet – vezels tegen depressie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.