8 redenen om brandnetelthee te drinken

8 redenen om brandnetelthee te drinken

8 gezondheidsvoordelen van brandnetelthee

1. Ontstekingsremmend en pijnstillend

Gedroogde brandnetelbladeren bevatten veel flavonoïden. Dergelijke secundaire plantaardige stoffen zijn verantwoordelijk voor het kleuren van vele soorten groenten en fruit. Druiven, groene thee of aubergines zijn rijk aan flavonoïden. Brandnetelflavonoïden hebben een antioxiderende werking en binden vrije zuurstofradicalen. Dit voorkomt de vernietiging van cellen en vermindert ontstekingen in het lichaam. Flavonoïden hebben ook pijnstillende effecten. Daarom is brandnetelthee populair als huismiddeltje voor pijnverlichting en ontstekingsremmende pijn in de gewrichten tijdens ernstige reumatische of arthritische opflakkeringen.

2. Helpt bij blaasontstekingen

De componenten van brandnetel hebben een diuretisch effect. Als u last heeft van een blaasontsteking of als u een urineweginfectie wilt wegspoelen, kan brandnetelthee u op natuurlijke wijze helpen genezen. Bacteriën en infecties kunnen worden uitgescheiden in de urine en de verhoogde drang om te urineren zorgt ervoor dat er meer bacteriën worden uitgescheiden.

3. Werkt tegen maagproblemen en menstruatie

De ontstekingsremmende en pijnstillende effecten van de ingrediënten kunnen ook effectief zijn bij pijn in de onderbuik en maagkrampen. Een kopje verse brandnetelthee kan ook helpen bij menstruatiepijn. Drink echter niet te veel van de diureticum en dehydraterende thee.

4. Stimuleert de spijsvertering

Brandnetels en thee gemaakt van gedroogde bladeren bevatten bitterstoffen. Deze stimuleren de spijsvertering op elk station van het spijsverteringsstelsel. In de mond wordt al meer speeksel geproduceerd als reactie op bittere stoffen. De productie van maagvloeistof versnelt de maag, terwijl de verhoogde productie van gal in de darm zorgt voor een betere stofwisseling en een gezonde spijsvertering. Brandnetelthee kan dus zonder symptomen gunstige effecten hebben op de spijsvertering.

5. Het werkt tegen cellulitis

Bijna elke vrouw heeft cellulitis, de een meer, de ander minder. De mate waarin we worden beïnvloed door het zogenaamde sinaasappelschilfenomeen is grotendeels genetisch bepaald. Lichaamsbeweging en een gezond dieet zijn echter nuttige manieren om ongewenste kuiltjes te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast kan brandnetelthee verlichting bieden: door zijn drainerende werking zorgt het ervoor dat opgeslagen water uit de lichaamscellen wordt getransporteerd. In combinatie met een gezond, caloriearm dieet kunnen we ons bindweefsel strakker maken.

In de video: Deze gezonde redenen praten over brandnetelthee

Leave a Reply

Your email address will not be published.