Afslanken door hardlopen: 3 fouten

Afslanken door hardlopen: 3 fouten

Naast voeding is beweging een belangrijke hoeksteen van een gezond lichaam. Vooral in het koude seizoen is duurtraining geweldig om ons immuunsysteem te versterken en ons te beschermen tegen verkoudheid, griep en dergelijke. En dat niet alleen – duursporten zijn ook ideaal voor degenen onder ons die willen afvallen. Want afhankelijk van de loopsnelheid en het lichaamsgewicht verbrand je met joggen in een half uur tot 400 calorieën. Er zijn echter enkele dingen die mis kunnen gaan met hardlopen die gewichtsverlies kunnen voorkomen.

Afslanken door hardlopen: 3 fouten

1. Overmatig hardlopen

Joggen heeft veel positieve effecten op de gezondheid. We verbranden niet alleen calorieën, maar regelmatig hardlopen versterkt ook ons ​​cardiovasculaire systeem, verbetert onze slaap en verbetert ons humeur. Het “veel helpt veel” is hier echter niet van toepassing: als je het overdrijft door te rennen, kun je al snel het tegenovergestelde effect hebben. Overbelasting verzwakt ons immuunsysteem, verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en vermindert ook de fysieke prestaties, waardoor je niet meer afvalt. Om af te vallen en te profiteren van de gezondheidsvoordelen van hardlopen, moet je niet meer dan vier tot vijf hardloopsessies per week doen.

Ook interessant: Uithoudingsvermogen tijdens het hardlopen – met deze tips loop je meer >>

2. Je doet het zonder spiertraining

Het is waar: als je gezond eet en regelmatig jogt, val je af. Voor een verzorgd lichaam moet je echter ook aan spiersporten doen. Wanneer u een combinatie van hardlopen en spiertraining in uw dagelijkse routine opneemt, verbrandt u vet en bouwt u spieren op. Het voordeel: getrainde spieren zien er niet alleen goed uit, maar verbranden ook vet in rust, wat weer ten goede komt aan het gewichtsverlies.

3. Je bent niet op zoek naar een calorietekort

Loop je regelmatig, maar let je niet op je voeding? Dan pizza, chocolade en Co. zou de reden kunnen zijn dat ondanks je training er geen succes is bij het afvallen. Want om af te vallen, moet je een calorietekort hebben – wat betekent dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. U kunt hier de waarde van de benodigde calorieën vinden, bijvoorbeeld >> Om af te vallen, moet u niet joggen op voedingsmiddelen met veel suiker en vet en veel eiwitten en grof voedsel eten.

Ook interessant: er gebeuren 4 dingen als je elke dag jogt >>

Video: Een pauze nemen van het hardlopen – zodat je weer kunt gaan joggen

Leave a Reply

Your email address will not be published.