Biontech-baas praat over vierde boostervaccin

Biontech-baas praat over vierde boostervaccin

4. Vaccinatie: wie heeft het nodig en wanneer?

Biontech-baas Uğur Şahin vindt boostervaccinatie al na drie maanden noodzakelijk. In een interview met spiegel Εάνahin zei: “Als omicron zich blijft verspreiden, lijkt het wetenschappelijk zinvol om al na drie maanden een booster aan te bieden.” Volgens .ahin verliest de versterker op den duur zijn effect. In relatief korte tijd wordt daarom een ​​vierde vaccinatie noodzakelijk. Preciezere details over de vraag of bepaalde groepen mensen meer kans hebben om gevaccineerd te worden, zijn nog niet bekend. Wel mag worden aangenomen dat ouderen en vooral kwetsbare groepen voorrang hebben op de rest van de bevolking. Dus als je nu een souvenir krijgt, zou je in het voorjaar je vierde vaccinatie kunnen krijgen.

Omikron: dubbele vaccinatie biedt onvoldoende bescherming

Op dit moment biedt een dubbelvaccin tegen Omikron onvoldoende bescherming. Volgens de eerste gegevens beschermen drie doses van het mRNA-vaccin echter tegen infectie met de nieuwe variant van het virus. De bedrijven Biontech en Pfizer gaan er echter van uit dat er nog bescherming is tegen een ernstige ziekte. Volgens de huidige vaststelling van de Permanente Vaccinatie Commissie (STIKO) van het Robert Koch Instituut kan een booster gegeven worden zes maanden na de laatste dosis van het basisvaccin.

Nieuw vaccin tegen de Omicron-variant?

Het farmaceutisch bedrijf werkt momenteel aan een nieuw vaccin aangepast aan de nieuwe variant. “Het is nog niet beslist of we de sleutel naar volledige productie zelfs maar zullen omdraaien. “Er zijn momenteel verschillende varianten van Omicron onderweg en het is nog niet duidelijk welke de overhand zal hebben en welke de volgende zal zijn in het vaccin”, zei hij. spiegel. Binnen enkele weken zal duidelijk zijn of er een nieuw vaccin nodig is, dat op zijn vroegst in maart 2022 op de markt zal komen.

Experts adviseren nu over het derde boostervaccin

Om zich zo goed mogelijk te beschermen tegen de besmettelijke omicron-variant, moeten mensen volgens Şahin nu boostermedicijnen slikken en niet wachten op een mogelijk nieuw vaccin. Thomas Preis, hoofd van de Noordrijnse Apothekersvereniging, deelt deze mening. In een interview met Rheinische Post Hij zei: “Mensen ouder dan 60 jaar en met eerdere ziektes zouden voor Kerstmis souvenirs moeten krijgen, als de laatste vaccinatie minstens vijf maanden geleden is geweest. “Familiefeesten in gesloten ruimtes dragen nu aanzienlijk bij aan de verspreiding van het virus.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.