Buiktraining: de 5 grootste fouten

Buiktraining: de 5 grootste fouten

Dit zijn de 5 grootste fouten bij buiktraining

Ook al zijn we blij met de conditie van de rest van ons lichaam, de buik mag altijd wat strakker, toch? Het is geen toeval dat de klassieke probleemzone zo moeilijk te bestrijden is. Een platte buik of zelfs een sixpack komt niet van de ene op de andere dag met sommige buiken. We zullen u vertellen welke typische fouten u moet vermijden bij het trainen van uw buikspieren om uw romp effectief aan te spannen.

Ook spannend: De 7 grootste fouten die we maken als we afvallen >>

1. Let alleen op de maag

Natuurlijk willen we een platte buik. Maar dit betekent niet dat onze oefeningen zich uitsluitend op het voorste midden van het lichaam moeten concentreren. Onze romp, heupen, schouders en rug vormen een functionele eenheid met onze maag. Train daarom altijd samen.

2. Overmatig momentum

Ja … we geven het toe. Soms schudden we onze handen een beetje te veel bij het doen van sit-ups, en dan is het veel gemakkelijker. Maar hier is het probleem: iedereen die snelle bewegingen maakt, verbrandt calorieën, maar laat de spieren minder werken. Op deze manier kun je geen indrukwekkende sixpack-resultaten verwachten. Beste: Voer langzame, doelbewuste bewegingen uit om spiergroei te bevorderen. Adem uit als je samentrekt en adem in als je ontspant.

3. Zonder variatie

Als we eenmaal een aantal oefeningen hebben gevonden die we hebben genoteerd en die we hebben geleerd om ze correct uit te voeren, komen we er vaak in vast te zitten. Volgens experts is dit echter nogal ineffectief. Onze spiergroepen ontwikkelen zich alleen gestaag als ze voortdurend worden blootgesteld aan nieuwe prikkels. Verander daarom je trainingsschema elke twee tot vier weken. Het volstaat bijvoorbeeld om regelmatig gewichten toe te voegen.

Hier vind je de beste oefeningen voor mooie buikspieren >>

4. Dagelijkse training

Zelfs als je gemotiveerd en ongeduldig bent: spieren hebben regeneratieve pauzes nodig om te groeien. Doe dus niet elke dag dezelfde workout. Rust je buikspieren om de buikspieren te krijgen die je wilt.

Lees ook: Hoe snel kun je spieren opbouwen? >>

5. Ontoereikende voeding

Niet alleen spiertraining, maar ook een dieet is essentieel voor een zichtbaar sixpack. Niemand bereikt buikspieroefeningen alleen door training! Om de buikspieren zichtbaar te maken, moet het percentage lichaamsvet eerst heel laag zijn (minder dan 15 procent voor mannen en minder dan 20 procent voor vrouwen). Een eiwitrijk dieet is ook belangrijk voor het opbouwen van spieren.

Ook interessant: de juiste voeding voor de training >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.