Buikvet verliezen: vermijd deze voedingsmiddelen

Buikvet verliezen: vermijd deze voedingsmiddelen

De meesten van ons hebben een relaxte houding als het gaat om het schilderen van een foto over onszelf. Veel om visuele redenen, maar ook vanuit gezondheidsoogpunt, is overgewicht een belasting voor onze stofwisseling en het hele lichaam. Een paar extra kilo’s op de benen of heupen zijn niet zo problematisch. Als zich echter calorieën en vetophopingen in de buik ophopen, is dit een reden tot bezorgdheid.

Dit is waarom buikvet zo gevaarlijk is

Een platte buik hoort niet alleen bij de ideale schoonheid, het is ook gezonder om zo snel mogelijk van buikvet af te komen. Onderbuikvet, ook wel onderhuids vet genoemd, is vet dat zich net onder de huid bevindt. Maar de zogenaamde is bijzonder gevaarlijk visceraal vet – het is vet dat zich in de buikholte nestelt en zich ophoopt rond de inwendige organen. Factoren die de voorkeur geven aan het gevaarlijkste visceraal vet zijn leeftijd, hormonale en erfelijke factoren en geslacht, aangezien mannen meer kans hebben om visceraal vet op te hopen.

Maar waarom is buikvet vanaf het begin gevaarlijk? Omdat het metabolisch actief is, vormt het boodschappers die onder andere ontstekingen in het lichaam aanwakkeren en de bloeddruk verhogen. Hierdoor wordt visceraal vet beschouwd als een risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2, hart- en vaatziekten en vele andere ziekten. Met behulp van lichaamsbeweging en goede voeding kun je echter veel doen om ongezond buikvet te bestrijden!

Buikvet verliezen: vermijd deze voedingsmiddelen

Helaas zijn er geen specifieke oefeningen of trucs om buikvet direct en specifiek te bestrijden. In plaats daarvan kunt u op uw eigen vertrouwen voeding Concentreren. Dit betekent echter niet een crashdieet of een zero-dieet. Als je maar een paar voedingsmiddelen uit je dagelijkse voeding overslaat, zal je maag je dankbaar zijn. Er zijn enkele voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze helpen bij het opslaan van buikvet.

1. Transvetten

Transvetten zijn kunstmatige vetten die voornamelijk worden aangetroffen in bewerkte en verpakte voedingsmiddelen zoals margarine, gebak, snoep, sauzen en kant-en-klare sauzen. Volgens onderzoek verhogen transvetten niet alleen het buikvet, maar zijn ze ook schadelijk voor de gezondheid van je bloedvaten en hart. Het is beter om transvetten volledig uit je dagelijkse voeding te schrappen.

Suggestie: Lees hier meer over de goede en slechte vetten >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.