Burpees voor beginners: goede uitvoering en tips

Burpees voor beginners: goede uitvoering en tips

We zullen het toegeven, burpees zijn niet de gemakkelijkste fitnessoefeningen – dat weet iedereen die ze doet. Maar het is de moeite waard om de push-upsprong in je routine op te nemen, want het is ongetwijfeld de beste oefening voor het hele lichaam die er is.

Wat heb je aan burpees?

Bij elke burpee gebruik je elke spier van je lichaam. Omdat het uit drie verschillende elementen bestaat: een neerwaartse beweging in de duwstand, een opwaartse duw en een laatste opwaartse beweging. Afhankelijk van de variant is er aan het einde een rechte sprong. Burbi’s van welke aard dan ook zijn waarschijnlijk de beste, de meest vermoeiende, maar ook de meest veeleisende oefening voor het hele lichaam die er bestaat. Ze zijn geschikt voor beide spieropbouw zowel als Calorieën verbranden. Studies hebben aangetoond dat intervaltraining met een halter nog effectiever kan zijn dan intervalsprinttraining.

Op welke spieren werken burpees?

In de neerwaartse en opwaartse beweging wordt het een squat – het veroorzaakt

 • achterkant
 • beenverlenging en
 • dijbeen.

Op de vloer moet de duwpositie worden gehandhaafd – het vereist zijn intensiteit

 • buik,
 • de rug en
 • schouders.

De push-up zelf beweerde

 • De borstspierenNet zoals
 • tricepsd.w.z. de achterkant van de bovenarm.

Hoeveel calorieën verbranden burpees?

Een enkele burpee verbrandt gemiddeld ongeveer 1,4 kilocalorieën (kcal). Met 10 boer het zou zo aflopen 14 calorieën. Dit alleen al is opmerkelijk. Bovendien werken burpees elke spier in het lichaam op een manier die leidt tot spiergroei. Alle spiergroei leidt tot a hoger basaal metabolismeAls gevolg hiervan verbrand je meer calorieën terwijl je slaapt dan voorheen, omdat spieren veel energie nodig hebben om ze in stand te houden. Daarnaast leidt een intensieve burpee-workout tot een behoorlijke workout post-burn effectwat ervoor zorgt dat je ook na je training calorieën blijft verbranden.

Stapsgewijze instructies voor je eerste burpee

In het begin doorloop je de oefening langzaam, stap voor stap. Maak elk item één voor één en sluit ze vervolgens één voor één aan. Zie het volgende gedeelte voor fouten die u moet vermijden.

 1. Diep hurken: Ga op heupbreedte staan. Buig langzaam je benen bij het kniegewricht terwijl je je onderrug recht houdt. Pas op dat u uw hielen niet optilt of uw knieën over uw tenen naar voren duwt. De knieën mogen niet naar binnen buigen.
 2. opdrukken: Eenmaal diep genoeg in de squat om de grond met je handen aan te raken, ga je naar de push-up positie. Om dit te doen, strek je je benen achter je lichaam, ofwel individueel (beginners) of gelijktijdig met een sprong (gevorderden) om in een push-up positie te landen. Houd je ellebogen zo dicht mogelijk bij je lichaam en doe een push-up met maximale lichaamsintensiteit.
 3. opwaartse beweging: Trek vanuit de opdrukpositie uw benen afzonderlijk (beginners) of samen met sprongen (gevorderden) onder uw lichaam en duw uzelf omhoog met een squat of een rechte sprong. Klaar! Dit was een burpee.

Vermijd deze veelvoorkomende burpee-fouten

Omdat burpees veel coördinatie en intensiteit door het hele lichaam vereisen, zijn vooral beginners geneigd om fouten te maken. Vermijd typische foutpatronen met deze tips:

 • Het belangrijkste is: Lichaamsspanning bij push-up: Laat je romp en heupen los ik hang niet. Dit kan resulteren in het verpletteren van het onderste deel van uw wervelkolom.
 • in de bezetting onderrug altijd recht houden. Niet hurken!
 • De knieën mogen niet te ver gaan van squat naar squat Tien punten uitsteken, anders zullen grote schuifbelastingen op de verbinding inwerken. Probeer je hielen niet van de grond te tillen.
 • Strek bij het opdrukken uw armen niet in een hoek van 90° ten opzichte van uw lichaam, maar kies een kleinere hoek. Ongeveer 45° zou optimaal zijn. Denk voor jezelf: “Ellebogen dicht bij het lichaam”.
 • Voer eerst de burpee uit langzaam en gecontroleerd en verhoog de snelheid alleen als je de oefeningen correct kunt doen.

Zo werken burpees: Imke Salander laat je zien hoe!

In onderstaande trainingsvideo van wereldkampioen Hyrox en fitness influencer Imke Salander zie je hoe een burpee eruit moet zien. Aarzel niet om de hele Imke workout te proberen (let op, vermoeiend!):

Leave a Reply

Your email address will not be published.