Cardio- of krachttraining – hoe sneller afvallen?

Cardio- of krachttraining – hoe sneller afvallen?

Over het algemeen verlies je gewicht als je meer calorieën verbrandt dan je eet. De calorie-inname wordt gereguleerd door een dieet. Het calorieverbruik kan daarentegen worden verhoogd door duidelijke training en meer beweging in het dagelijks leven. Terwijl sommigen zweren bij hun dagelijkse hardlopen, wenden anderen zich steeds meer tot dumbbells en dergelijke wanneer ze een paar extra kilo’s willen verliezen. Maar wie valt er sneller af? Laten we de verschillende vormen van onderwijs eens nader bekijken!

Ook spannend: 10 dingen die trainen effectiever maken >>

Afvallen met cardiotraining

Typische duursporten zijn sporten zoals joggen, fietsen, zwemmen, enz. Maar ook crosstrainertraining in de sportschool is een populaire methode van duurtraining. Als je snel wilt afvallen, is het vooral aan te raden cardiotraining te doen, omdat je hiermee veel calorieën verbrandt. Hoeveel precies hangt niet alleen af ​​van uw lichaamsgewicht, maar ook van de intensiteit van de training. Hoe harder de training, hoe meer calorieën je verbrandt.

Ook interessant: Deze sport beschermt tegen mentale achteruitgang en Alzheimer >>

Afvallen met krachttraining

Terwijl krachttraining minder calorieën verbrandt dan krachttraining, bevordert het de spiergroei – en spiercellen verbranden meer calorieën dan andere cellen in het lichaam! Middelen: Hoe meer spieren je opbouwt, hoe hoger de energieomzet. Regelmatige krachttraining stimuleert niet alleen de stofwisseling, maar heeft ook een veel hoger post-burn-out effect dan duursporten.

Krachttraining of cardio – welke gebruik jij om sneller af te vallen?

Maar wat is de beste manier om snel en effectief af te vallen? Je kunt het je nu waarschijnlijk wel voorstellen – het zit allemaal in de mix! Als u snel wilt afvallen en tegelijkertijd spieren wilt opbouwen, moet u tijdens uw wekelijkse training altijd wisselen tussen uithoudings- en krachteenheden.

Een zeer populaire methode om beide te combineren is de zogenaamde HIIT (High Intensity Interval Training). Dit combineert duur- en krachttraining in een korte maar knapperige training en verbetert de vetstofwisseling enorm. Zelfs uren na de training kun je een bijzonder hoog post-burn-out resultaat verwachten. Maar wees voorzichtig: HIIT-workouts zijn behoorlijk uitdagend en vereisen een bepaald niveau van fitheid.

Ook spannend: thuis trainen – effectief trainen met deze eenvoudige uitrusting >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.