Conjunctivitis: deze 4 huismiddeltjes helpen!

Conjunctivitis: deze 4 huismiddeltjes helpen!

Wat is conjunctivitis?

Bij conjunctivitis raakt de dunne voering van het oog die de binnenkant van de oogleden bedekt ontstoken. Beschermt het oog tegen ziekteverwekkers, draagt ​​bij aan de traanfilm en hydrateert het oog.

Wanneer het bindvlies ontstoken is, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Het is een infectieuze conjunctivitis, dit is besmettelijk. Ziektekiemen worden bijvoorbeeld overgedragen door handen, handdoeken of druppels als we praten. Niet-besmettelijke Aan de andere kant is het allergische conjunctivitis die bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door allergische koorts.

Ook externe invloeden zoals Irritatie door stof, droge lucht of chloorwater kan bindvliesontsteking veroorzaken.
Conjunctivitis kan zowel volwassenen als kinderen en baby’s treffen. Bij volwassenen zijn virussen meestal de trigger, bij kinderen zijn het vooral bacteriën. Zelden zijn parasieten of schimmels de trigger.

Symptomen en behandeling van conjunctivitis:

  • rode, gezwollen ogen
  • brandende, jeukende, vochtige en soms plakkerige ogen
  • gevoel van vreemd lichaam in het oog
  • De ogen zijn gevoelig voor licht

Als u conjunctivitis vermoedt, moet u zeker een oogarts raadplegen. Het is mogelijk dat ernstige ziekten verantwoordelijk zijn voor de ontsteking, die op de lange termijn het gezichtsvermogen schaadt. Uw oogarts zal uw ogen en oogleden grondig onderzoeken. Een conjunctivale uitstrijkje kan helpen bij het identificeren van de ziekteverwekker. Voor bacteriële conjunctivitis kunnen oogdruppels of oogzalven met antibiotica worden voorgeschreven. Conjunctivitis geneest meestal snel na een paar dagen.

Huismiddeltjes voor conjunctivitis

Natuurlijke remedies thuis kunnen verlichting bieden bij conjunctivitis. Bespreek eerst het gebruik van een huismiddeltje met een arts.

1. De quarks
Een cold quark patch heeft een verfrissende en ontstekingsremmende werking. Maar wees voorzichtig en zorg ervoor dat de quark niet rechtstreeks in je ogen komt. Neem een ​​schone, vochtige katoenen doek en smeer er een vingerdikke laag kwark op. Wikkel de randen van de stof in een bundel en plaats de zijkant van de kwark over je gesloten oog.

Een veelgebruikte tip is om te baden met kamillethee. Oogartsen raden dit echter af, omdat dit kan leiden tot allergische reacties die ook het oog irriteren.

2. Ogentroost
Ogentroost (Euphrasia) is een bekende medicinale plant die zijn naam rechtvaardigt en waarvan de positieve resultaten zijn bewezen in studies. Ogentroost is ontstekingsremmend, wordt goed verdragen en kan worden gebruikt in de vorm van oogdruppels uit de apotheek of als kompres. Voeg hiervoor twee theelepels ogentroostkruid toe aan 250 milliliter kokend water. Breng de infusie aan de kook en laat een paar minuten afkoelen. Filter het vervolgens door een koffiefilter, dompel het in een schone katoenen doek, vouw het op en leg het ongeveer tien minuten op je gesloten oog.

3. Steriele zoutoplossing
Als u ‘s ochtends wakker wordt met plakkerige ogen, reinig uw ogen dan met een steriele zoutoplossing van de apotheek. Dompel een watje in de oplossing en veeg de deksels voorzichtig schoon.

4. Verfrissende plakjes komkommer
Komkommerschijfjes zijn niet alleen populair voor gezichtsmaskers, je kunt de groente ook gebruiken voor conjunctivitis. De schijven werken ontstekingsremmend en hebben een aangenaam verkoelend effect. Zwelling rond de ogen wordt verminderd. Het is het beste om biologisch geteelde komkommers te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.