Coronavirusinfectie ondanks vaccinatie: symptomen van vaccindetectie

Coronavirusinfectie ondanks vaccinatie: symptomen van vaccindetectie

Hoe meer mensen in Duitsland volledig zijn ingeënt tegen Covid-19, hoe groter het aantal vaccinaties. Aangezien vaccins zeer effectief zijn, maar niet 100 procent beschermen tegen coronavirusinfectie, is dit niet verrassend, maar statistisch gezien volkomen normaal. Gelukkig beschermt coronavirusvaccinatie in de meeste gevallen tegen een ernstig beloop, daarom hebben gevaccineerde besmette mensen een significant lager risico dan niet-gevaccineerde besmette mensen. Bijvoorbeeld Vaccins voorkomen minimaal 94 procent van de ziekenhuisopnames. Volgens het Robert Koch Institute (RKI) is de kans op besmetting met het coronavirus bij gevaccineerde mensen “laag, maar niet nul”. Ook de vaccinatiebescherming neemt na enkele maanden langzaam af, daarom is het aan te raden dat alle volwassenen na 6 maanden een boostervaccinatie krijgen. Maar hoe weet je als gevaccineerd persoon of je besmet bent? De volgende symptomen zijn typerend voor de ontdekking van een vaccin.

Coronavirusinfectie ondanks vaccinatie: symptomen van vaccindetectie

In één onderzoek analyseerde een team van onderzoekers van King’s College London gegevens van meer dan 1,1 miljoen mensen die tussen december en mei van dit jaar waren gevaccineerd. Symptomen van degenen die positief testten op het virus na de eerste of tweede coronavirusvaccinatie werden onderzocht. Onderzoek heeft uitgewezen dat vooral vijf van de typische symptomen, die voorkomen bij niet-gevaccineerde personen wanneer ze zijn geïnfecteerd met het coronavirus, zijn ook opgetreden bij gevaccineerde personen. Waaronder:

  • Catarre,
  • Hoofdpijn,
  • Niezen,
  • Keelpijn,
  • Hoesten.

Meer niezen is vooral kenmerkend voor vaccinontdekkingen. De duur en ernst van de symptomen zijn echter minder uitgesproken bij gevaccineerde dan bij niet-gevaccineerde en asymptomatische kuren komen significant vaker voor.

Ook interessant: Vaccinatie tegen het coronavirus – wat te doen tegen bijwerkingen? >>

Mensen die zijn ingeënt, moeten ook worden gescreend op symptomen

Wetenschappers hebben echter ook gewaarschuwd dat zowel toegenomen niezen als kortademigheid ook bij andere ziekten kan voorkomen. Zelfs gezwollen lymfeklieren duiden niet noodzakelijkerwijs op een coronaire infectie, omdat ze over het algemeen een typisch teken van infectie zijn. Mensen die vermoeden dat ze besmet zijn op basis van deze symptomen, moeten echter worden getest. Wetenschappers concluderen echter dat mensen met de infectie zijn gevaccineerd in de meeste gevallen zijn er geen symptomen uiterlijk en zo ja, dan in een mildere vorm dan niet-gevaccineerde personen.

Ook interessant: Kunnen gevaccineerde mensen het coronavirus overdragen? >>

Video: Coronavirus ondanks vaccinatie – deze symptomen laten het verdwijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published.