Advertisement

Daarom moet je geen witte bloem eten

Witte bloem of tarwebloem type 405 is waarschijnlijk de meest populaire bloem als het gaat om brood en ander gebak – en terecht, het is geweldig om te bakken. Het is graanmeel gemalen van tarwekorrels. Met witte bloem alleen de binnenkant van de kern gebruikt bij het verwijderen van ledematen en zaailingen. Dit zijn echter de delen van de granen die de meeste vitamines, mineralen, enkelvoudig onverzadigde vetten en vezels bevatten.

Ook interessant: Vermijd deze pro-inflammatoire voedingsmiddelen >>

Daarom moet je geen witte bloem eten

Hoewel tarwebloem over het algemeen goed verteerbaar is en relatief veel eiwitten bevat (10 gram per 100 gram), mag het niet regelmatig of zelfs niet dagelijks worden geconsumeerd. Daar zijn verschillende redenen voor: Eerst en vooral bevat het populaire meel type 405 bijna geen voedingsstoffen, omdat de delen met de meeste voedingsstoffen worden gezeefd. Veel mensen gaan ervan uit dat het bloemtypenummer beschrijft hoe dun de bloem is. In werkelijkheid beschrijft het echter hoeveel mineralen 100 gram bloem bevat. Hoe kleiner het getal, hoe minder voedingsstoffen.

Afgezien daarvan is witte bloem vezelarm en vertraagt ​​onze spijsvertering Dit kan een probleem zijn, vooral voor mensen die al last hebben van dunne darm of constipatie. Voedingsvezels zijn veelal onverteerbare voedingsingrediënten die een belangrijke rol spelen in ons lichaam en onder meer nodig zijn voor onze spijsvertering. Omdat ze in de darm zwellen, zorgen ze ervoor dat de inhoud van de darm sneller uit de darm wordt getransporteerd. In plaats van conventioneel tarwemeel kun je volkorenmeel gebruiken, dat twee keer zoveel vezels bevat.

Daarnaast, overmatige consumptie van tarwebloem overgewicht promoten zoals er zijn zogenaamde “lege calorieën” bevat. Dit is de naam van het voedsel dat calorieën bevat maar bijna geen essentiële voedingsstoffen. Bovendien heeft witte bloem een hoge glycemische index omhoog, wat betekent dat het ervoor zorgt dat onze bloedsuikerspiegel snel stijgt en daalt. Dit is gunstig verlangen naar etenleiden tot gewichtstoename op de lange termijn. Bovendien wordt regelmatige consumptie van witte bloem als pro-inflammatoir beschouwd. Volgens studies kan hij niet alleen overgewicht hebben, maar ook suikerziektehoge bloeddruk, hartaanvallen en gewrichten.

Conclusie: Eet niet te veel witte bloem

Zoals bij alle voedingsmiddelen geldt ook voor witte bloem: de hoeveelheid maakt het gif. Wie af en toe een rolletje witte bloem van de bakker trakteert of een paar sneetjes witbrood met salade eet, brengt zijn gezondheid niet in gevaar. Want in een verder evenwichtige, voedzame voeding is er ook ruimte voor minder gezonde voeding. Iedereen die echter dagelijks brood, brood en dergelijke eet, zou – althans soms – volkorenmeelproducten moeten gebruiken. Hierdoor krijg je vezels, vitamines en mineralen binnen die de gezondheid bevorderen, je langer een verzadigd gevoel geven en bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Ook interessant: De beste vezelleveranciers >>

Video: Consumptie van witte bloem verhoogt het risico op hartaandoeningen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement