Advertisement

De 3 beste papmerken volgens de Öko-Test

Pap is zo gezond

Havermout is al jaren een van de onbetwiste trendvoedingsmiddelen. Steeds meer producten gemaakt van en met havermout vullen de schappen van supermarkten. En terecht: want havermout is ontzettend belangrijk voor een evenwichtige, gezonde voeding. Ze bieden rijke mineralen zoals ijzer en zink, voorzien ons van vitamines zoals B1 en B6 en zitten vol met gezonde vezels die onze spijsvertering stimuleren en de darmgezondheid ondersteunen. Tegelijkertijd zullen voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals havermout en haverzemelen, je snel en lang vol zitten. De complexe voedingsvezels van gezonde vlokken zorgen slechts voor een langzame stijging van de bloedsuikerspiegel. Dit zorgt voor een lange tijd continue energie en voorkomt ook scherpe aanvallen van eetlust.

leer meer: Dit gebeurt als je elke dag havermout eet>>

Papproducten surfen bovenop de golf van haverspanning. Havermout en instant havermoutmixen zijn al jaren een felle concurrentie voor traditionele cornflakes en muesli in het supermarktschap. Pap, ook wel pap genoemd, is een populair ontbijtgerecht geworden. Iets meer dan vijf miljoen volwassenen eten meerdere keren per week havermout. het aantal mensen dat één keer per week of minstens meerdere keren per maand havermout en pap eet, is zelfs nog groter. Geen wonder, want de pap is enorm gevarieerd en kan naar wens worden verfijnd. Of het nu warm of koud is, hartig of zoet, met noten, fruit of bessen, havermout is snel klaar, vult je, kan je helpen gewicht te verliezen en zorgen voor een gezond begin van de dag.

Probeer het nu: Recepten voor een gezond ontbijt met havermout>>

De Öko-Test nam 20 van de meest populaire kant-en-klare pappen onder de loep en zette ze in hun ritme. Het goede nieuws: Twaalf van de geteste papmengsels kregen een “zeer goed” of “goed” cijfer. Drie van de testwinnaars presenteren we hier in meer detail.

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.