Advertisement

De 3 mooiste treinreizen in jouw land

Duurzaam reizen: de beste manier om het klimaat in evenwicht te brengen is met de trein

Helaas laten we tijdens het reizen nog steeds een ecologische voetafdruk achter die erg groot is. Reizen per vliegtuig, cruiseschip of auto heeft een enorme impact op het milieu door de enorme CO₂-uitstoot. Binnenlandse vluchten produceren bijvoorbeeld 214 gram CO2 per hoofd van de bevolking en kilometer per hoofd van de bevolking. Wie met de auto op vakantie gaat, draagt ​​nog steeds 143 gram COI per persoon en kilometer bij aan de emissiebalans. De Federale Milieudienst adviseert (https://www.umweltbundesamt.de/umwelttipps-fuer-den-alltag/garten-freizeit/urlaubsreisen#unsere-tipps) tegen vliegreizen en cruisereizen en cruisereizen en deze zijn dan ook toegankelijk voor trein.

Bij het gebruik van langeafstandstreinen om te reizen is de milieubalans beduidend beter. Hier wordt slechts 29 gram CO₂ per persoon en kilometer ingezameld. In 2018 kon Deutsche Bahn al 100% van het langeafstandsverkeer van groene stroom voorzien. Maar reizen met de trein is niet alleen de meest duurzame manier van reizen. Onder het motto “Reizen is het doel”, zijn enkele lokale spoorwegen op zich al een echt reishoogtepunt.

De mooiste treinreizen in Duitsland: onze top 3

1. Koblenz naar Trier

Op de treinreis van Koblenz naar Trier glijdt het sprookjesachtige Rijnland-Palts langzaam uit de ramen. Reizigers volgen onderweg de prachtige Moezel, ontdekken wijngaarden en kastelen langs de spoorlijnen en bespioneren slapende wijndorpen. Gehypnotiseerd volgt de trein de Moezel, die langzaam, losjes, naar Trier, de oudste stad van Duitsland, stroomt. Trier werd 2000 jaar geleden al een stad genoemd door de oude Romeinen. De Romeinen lieten er indrukwekkende gebouwen na, zoals de Porta Nigra. De stadspoort markeert de ingang van de stad vanaf 170 na Christus. De droomtreinrit van Koblenz naar Trier duurt 90 minuten tot 2 uur.

trouwens: Koblenz is ook een echte historische diamant. De stad is comfortabel aan de monding van de Moezel en de Rijn. Het hoogtepunt is de Deutsches Eck, een voorgebergte met uitzicht op de monding van de Rijn en de Moezel en bewaakt door een groot ruiterstandbeeld van Willem I. Aan de overkant van de Rijn domineert de vesting Ehrenbreitstein majestueus over de stad. Je bereikt het fort met een indrukwekkende rit met de kabelbaan.

leer meer: Onze 4 tips voor je volgende duurzame vakantie>>

2. In Sylt via de Hindenburgdamm

Als kuuroord en resort voor de rijken en beroemdheden heeft Sylt al een bijna magische eigenschap. Het grootste van de Noord-Friese eilanden ligt 38 km uit de kust van de Noordzee van Sleeswijk-Holstein en Denemarken. Het westelijke strand, dat bijna 40 kilometer lang is, is een droom van poedersuiker voor zwemmers. Maar niet alleen Sylt zelf maakt indruk met de strenge schoonheid van Friesland, ook de spoorlijn naar het eiland via de Hindenburgdamm is indrukwekkend. De rails lopen meer dan 11 km over het smalle pad dat Sylt met het vasteland verbindt. Deze biedt een uniek uitzicht op de Noordzee en het Nationaal Park Waddenzee.

Ook fascinerendDit zijn de beste biologische hotels in Duitsland

3. Höllentalbahn door het Zwarte Woud

Wees gerust, de spoorlijn is niet zo eng als de naam doet vermoeden. In feite is de route van Freiburg im Breisgau naar Donauschingen een van de spannendste en mooiste treinroutes in Duitsland. Het gaat bijna 100 kilometer door tunnels, bruggen en zelfs viaducten. Het viaduct van Ravenna vervoert de trein naar een hoogte van 40 meter boven de Ravenna-kloof. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over het groene Zwarte Woud. Overigens biedt Freiburg, als startpunt van de Höllentalbahn, een prachtige gelegenheid voor een korte historische stadsrondleiding. De kleurrijke en charismatische vakwerkhuizen van het Zwarte Woud, het aan een koekoeksklok denkende stadhuis of het knalrode historische warenhuis zijn echte bezienswaardigheden die u zeker moet bewonderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement