De beste huismiddeltjes voor griep

De beste huismiddeltjes voor griep

Griep of verkoudheid? Groot verschil

In het dagelijks leven mixen we graag termen als verkoudheid, griep of griep. Er zijn grote verschillen in overdracht en symptomen. Een typische verkoudheid kan worden veroorzaakt door verschillende virussen, waaronder rhinovirussen en adenovirussen. Het beloop is meestal langzaam en de ernst van de symptomen neemt geleidelijk toe. De medische term voor dergelijke verkoudheden is: Influenza-infectie – gemakkelijk te verwarren met griep. De griep wordt echter specifiek veroorzaakt door de griepvirussen en is meestal veel ernstiger dan een griepachtige infectie. Griep herken je aan de volgende symptomen.

Griep: symptomen en verloop van de ziekte

Het plotseling optreden van ernstige symptomen is kenmerkend voor de griep die wordt veroorzaakt door de griepvirussen. In tegenstelling tot verkoudheid is het begin van de ziekte niet verraderlijk en gaat gepaard met milde symptomen, maar kan zich binnen enkele uren verspreiden. intense koorts, droge hoest, ernstige keelpijn, hoofdpijn en pijn in het lichaam, evenals intens gevoel van misselijkheid met dagenlang liggen manifest. Deze griepsymptomen duren meestal 5 tot 7 dagen, en zelfs nadat de ziekte voorbij is, kan het lichaam nog dagen of weken zwak zijn.

Super goed: Uiterlijk wanneer uw lichaamstemperatuur hoger is dan 39 ° C, moet u: Neem contact op met uw huisartsaangezien een verdere temperatuurstijging buitengewoon gevaarlijk is – vanaf 41 ° C is er zelfs een risico op overlijden.

De beste huismiddeltjes voor griep

Als de ziekte ernstig vordert, moet u contact opnemen met uw arts. U kunt bijvoorbeeld: antivirale medicijnen set. Antibiotica zijn daarentegen niet effectief tegen virussen en helpen dus niet tegen griep. Hoewel huismiddeltjes het griepvirus zelf niet kunnen bestrijden, kun je je lichaam wel ondersteunen met de juiste maatregelen om zichzelf te genezen en symptomen te verlichten. De volgende huismiddeltjes zijn zeer effectief gebleken:

  • rust en slaap: Je lichaam en immuunsysteem hebben zoveel mogelijk rust en energie nodig om het virus effectief te kunnen bestrijden. Het is het beste om in bed te blijven of op de bank te gaan liggen en minimaal een week zoveel mogelijk te rusten.
  • Ventileer regelmatig: Een aangenaam binnenklimaat met frisse lucht en een temperatuur van 20°C is optimaal. Droge lucht van de verwarming maakt het moeilijk voor je slijmvliezen, dus plaats een bakje water op de verwarming of gebruik een luchtbevochtiger.
  • Hete soep van verse ingrediënten: Als je ziek bent, heeft je lichaam veel vocht en voedzaam voedsel zoals groenten nodig. Een gezonde groentesoep of kippensoep is dan ook aan te raden bij griep om je immuunsysteem te voorzien van de nodige vitamines en mineralen.
  • Hete thee: Naast de vloeistof voorzien theebladeren je lichaam van antioxiderende fytochemicaliën die een ontstekingsremmende werking hebben.
  • stoom inademing: Het inademen van stoom wordt vooral aanbevolen als u droge en geïrriteerde luchtwegen voelt. Kook gewoon water, doe het in een kom en houd je hoofd bedekt met een handdoek op veilige afstand van de kom.
  • kalf wrap: Koude kalfswraps helpen op milde wijze hoge koorts te verminderen.

Hoewel huismiddeltjes het verloop van de ziekte comfortabeler kunnen maken, de symptomen kunnen verlichten en het lichaam kunnen helpen zichzelf te genezen, kunnen ze de griep zelf niet genezen. De beste bescherming tegen griep is nog steeds het griepvaccin. Idealiter zou het in oktober of november moeten worden gedaan en elk jaar worden vernieuwd. Experts waarschuwen nu al voor een griepgolf komende herfst en winter.

Test je kennis: verkoudheid, bronchitis of griep?

Leave a Reply

Your email address will not be published.