Advertisement

De gezondste groenten en fruit: de beste variëteiten

De gezondste groenten: de 3 beste groenten

1. Paprika’s

Deze kleurrijke teunisbloemplant is een echte groente om af te vallen! Paprika’s – of ze nu groen, geel, oranje of rood zijn – bevatten niet alleen meer vitamine C dan sinaasappels of citroenen, maar ze bevatten ook kleine hoeveelheden nicotine. Maar maak je geen zorgen: de nicotine in voedsel heeft geen negatief effect op je gezondheid en lichaam, maar juist een positief effect! Het vermindert met name de eetlust en tast de vetreserves aan door de oxidatie van bètavetten te stimuleren. Zo kom je van hardnekkig buikvet af! Er zijn dus verschillende redenen voor regelmatige consumptie.

Ook interessant: Vetverbranders – Deze voedingsmiddelen stimuleren je stofwisseling >>

2. Goed

Een van de gezondste groenten ter wereld is eigenlijk kool. Het heeft geen andere groenten zoveel voedingsstoffen – en zo weinig calorieën – hem leukvinden. Met uitzondering van andere donkergroene bladgroenten. Vanwege hun hoge gehalte behoren ze tot vitamine C en Kzoals bètacaroteen, calcium en talrijk B-vitamines. foliumzuur (Vitamine B9) is essentieel voor de foetus, vooral tijdens de zwangerschap en donkergroene bladgroenten zijn de beste bron! Daarnaast zijn kool, groenten, rucola & Co. Ze zijn natuurlijk vetremmers: Inbegrepen follikels inactiveren de lipase die vet in de darm afbreekt, waardoor er minder vet wordt opgenomen.

Super goed: Grote hoeveelheden spinazie, selderij en bieten mogen echter niet elke dag worden geconsumeerd, omdat oxalaat bevatten. Dit bindt metalen en kan nierstenen Lood – matige consumptie is echter veilig!

3. Broccoli

Broccoli mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje met de gezondste groenten. Van jongs af aan wordt ons geleerd hoe gezond broccoli hoort te zijn en de feiten spreken voor zich. Naast dat ze rijk zijn aan water en slechts 30 calorieën per 100 gram, zitten kruisbloemige groenten vol mineralen en vitamines. Broccoli bevat naast kalium, calcium en zink ook bètacaroteen en zelfs meer vitamine C dan citroenen!

De grootste troef van broccoli is echter dit: sulforafaan. Deze secundaire plantaardige stof is een zogenaamde mosterdolieglucoside, die krachtige antioxidant en wordt momenteel onderzocht als middel tegen kanker. Sulforafaan is al aangetoond in laboratoriumexperimenten met muizen als een actief ingrediënt tegen zeer agressieve kankercellen. Daarnaast een eerste experiment met mensen Patiënten met alvleesklierkanker al positieve resultaten van broccoli-capsules met een hoge concentratie. De broccoligroep had een lager sterftecijfer dan de placebogroep. Hoewel er meer studies nodig zijn om een ​​statistisch significant effect te bevestigen, zijn de eerste resultaten veelbelovend.

Suggestie: Omdat sulforafaan bij hoge temperaturen verloren gaat, kun je de broccoli het beste maar kort stomen. Grote hoeveelheden sulforafaan komen ook in het kookwater terecht, daarom is het vooral waardevol als sausbasis of als broccolisoep.

Ook spannend: Vitamine K – goed voor hart en botten >>

Recepten met de gezondste groenten en fruit

Om de gezondste voedingsmiddelen direct in je dagelijkse voeding op te nemen, vind je hier onze lekkerste recepten met de gezondste groenten en fruit voor jou.

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.