Deze Corona regels gelden in het najaar

Deze Corona regels gelden in het najaar

Na het ministerie van Volksgezondheid al de de noodzaak van verdere beschermende maatregelen had benadrukt “om het gezondheidszorgsysteem te beschermen tegen overbevolking” en niet-gevaccineerde groepen mensen tegen een mogelijke “gevolgziekte”, hebben federale en deelstaatregeringen nu gereageerd en nieuwe maatregelen en regels aangenomen, zoals dagelijks nieuws vermeld. Dit om een ​​volgende lockdown te voorkomen.

Het verhogen van de vaccinatiegraad is een topprioriteit

Tot nu toe is ongeveer 60 procent van de Duitsers minstens één keer gevaccineerd en heeft meer dan 50 procent volledige vaccinatiebescherming. Het primaire doel is dan ook om nog meer mensen te winnen voor coronavirusvaccinatie – ook degenen die niet zijn benaderd door het vorige aanbod of die vrijwillig hebben besloten zich niet op tijd te laten vaccineren. De volgende maatregel zou ook kunnen helpen om de vaccinatiegraad te verhogen.

Geen gratis coronatests meer

Gratis burgerexamens behoren binnenkort tot het verleden. Dan vanaf 11 oktober Niet-gevaccineerde mensen moeten de coronavirustesten zelf betalen. Er gelden echter uitzonderingen voor personen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd en voor bevolkingsgroepen waarvoor de Vaste Vaccinatiecommissie geen algemeen vaccinatieadvies heeft uitgebracht. Dit geldt ook voor zwangere vrouwen, kinderen en jongeren. Het besluit wordt gerechtvaardigd door het feit dat alle burgers tot oktober kunnen worden ingeënt.

Het federale ministerie van Volksgezondheid roept ook de deelstaten op om in de herfst en de winter proefideeën voor kleuterscholen en scholen in te voeren.

De “3G-regel” binnenshuis

Sommige activiteiten, evenals deelname aan binnenevenementen, worden de laatste vanaf 23 augustus is alleen mogelijk voor gevaccineerd, hersteld of getest (3G). Dit bevat:

  • Bezoeken aan ziekenhuizen en verpleeghuizen
  • binnen focus
  • overnachtingen in het hotel
  • fysieke diensten
  • Indoor sporten
  • indoor evenementen
  • Grote binnen- en buitenevenementen

Snelle negatieve antigeentests mogen niet ouder zijn dan 24 uur – PCR-tests niet langer dan 48 uur.

Video: Kritiek op nieuwe Corona-resoluties – Söder en Lindner niet enthousiast

Leave a Reply

Your email address will not be published.