Deze kruiden hebben een ontstekingsremmende werking

Deze kruiden hebben een ontstekingsremmende werking

Het maakt niet uit of het pijn of uitputting is, keelpijn of gewrichtsproblemen – ontstekingen kunnen een groot probleem zijn voor het lichaam en spelen een belangrijke rol bij veel ziekten. We hebben u al kennis laten maken met kruiden met ontstekingsremmende werking – tijd om u kennis te laten maken met enkele kruiden die ook een effectieve ontstekingsremmende werking in het lichaam hebben.

Deze 5 kruiden hebben een ontstekingsremmende werking

1. Kaneel

Kaneel is bijzonder rijk aan ontstekingsremmende fytochemicaliën en zou bij toediening als poeder een slijmoplossend effect hebben. Het kruid heeft ook een positief effect op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte en stimuleert de stofwisseling.

2. Kurkuma

Kurkuma mag natuurlijk niet ontbreken. Het kruid, ook bekend als kurkuma, heeft een bijzonder hoog gehalte aan curcumine, waarvan wordt gezegd dat het ontstekingen vermindert en antibacteriële werking heeft.

3. Zwarte peper

In de handel verkrijgbare zwarte peper kan ook meer dan veel mensen denken. De piperine die het bevat heeft ontstekingsremmende eigenschappen die vooral gunstig zijn voor het spijsverteringsstelsel. Zwarte peper is een goede ondersteuning, vooral bij het prikkelbare darm syndroom. Overigens: piperine versterkt zelfs de werking van kurkuma – een ongeëvenaarde groep!

4. Chili

Chilipepers bevatten capsaïcine – een actief ingrediënt dat onze bloedcirculatie stimuleert, ontstekingen en pijn vermindert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat capsaïcine ook in warmtekussens wordt aangetroffen. Chili is vooral gunstig bij ademhalingsproblemen.

5. Nootmuskaat

Nootmuskaat bestrijdt ook ontstekingen door de synthese van stikstofmonoxide in het lichaam te blokkeren. Maar pas op: consumeer nooit in grote hoeveelheden – in grote hoeveelheden is nootmuskaat hallucinogeen.

Ook boeiend: Kurkuma, kruidnagel en andere helpen tegen deze klachten. >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.