Dieet trends 2022 die zelfs gezond zijn

Dieet trends 2022 die zelfs gezond zijn

Welke diëten zijn in de trend in 2022?

Elk jaar doen nieuwe trending diëten hun ronde via social media en boekwinkeltips. Crashdiëten, diëten uit de steentijd of koolsoepdiëten beloven snel af te vallen. Maar zulke extreme diëten zijn vooral één ding: extreem eenzijdig. Dergelijke radicale diëten zijn niet of nauwelijks in te passen in het dagelijks leven. Frustratie, terugval en diëten zijn de onbedoelde gevolgen voor mensen die proberen af ​​te vallen of op gewicht te blijven met deze diëten.

Veel dieettrends laten na korte tijd zichtbaar succes zien op de weegschaal. Maar voedingsdeskundigen en gezondheidswerkers weten al lang dat de meeste dieetprogramma’s niet permanent succesvol zijn. Vrijwel alle lijners komen na een dieet weer aan en komen zelfs een paar kilootjes bij, trefwoord: jojo-effect.

Diëten moeten echter niet in de eerste plaats worden beschouwd als een steile weg naar gewichtsverlies, bij voorkeur met onmiddellijke ingang. Degenen die diëten als een permanent dieet beschouwen en op zoek zijn naar manieren om op de lange termijn gezonder te leven, hebben veel meer kans om op middellange en lange termijn op natuurlijke wijze af te vallen of een gezond normaal gewicht te behouden. Dieettrends voor 2022, geselecteerd door voedingsdeskundigen, laten zien dat dergelijke veranderingen in het voedingspatroon zelfs veel gezondheidsvoordelen kunnen hebben. De gezondheidsexperts die US News & World Report rangschikten, maakten zich vooral zorgen over hoe gemakkelijk het is om diëten te volgen, hoe snel succes op korte termijn kan worden bereikt, of verandering van voeding op middellange en lange termijn succes biedt en hoe veilig diëten zijn.

1. Het mediterrane dieet

Zoals de naam al doet vermoeden, omvat het mediterrane dieet alles wat het zonnige gebied rond de Middellandse Zee te bieden heeft. De focus ligt op vers voedsel, kleurrijke groenten, fruit, lichtgekleurde, vette vis en zeer gezonde olijfolie. Dierlijke voedingsmiddelen zoals eieren, gevogelte, melk en kaas kunnen ook op het menu staan, maar dienen met mate te worden geconsumeerd. Van bijzonder belang voor wijnliefhebbers: zelfs een of twee glazen rode wijn kunnen enkele gezondheidsvoordelen opleveren met een uitgebalanceerd dieet van verse, mediterrane gerechten. Over het algemeen dient alcohol alleen met mate te worden geconsumeerd. Verschillende studies hebben een verband gevonden tussen de gemiddelde goede gezondheid van ouderen in het Middellandse Zeegebied en het typische mediterrane dieet.

Omdat het mediterrane dieet gemakkelijk te volgen is, weinig verboden heeft en veel gezondheidsvoordelen heeft voor het hart, de darmen en het immuunsysteem, kozen voedingsdeskundigen en gezondheidsprofessionals voor US News & World Report het dieet dit jaar als het beste dieet.

Ga naar het artikel: Het mediterrane dieet is zo gezond>>

2. DASH-dieet

Kun je hoge bloeddruk effectief behandelen met de juiste voeding? Het is deze benadering die het DASH-dieet tot een van de beste diëten van 2022 maakt. Het acroniem “DASH” betekent “Dietary Approaches to Stopping Hypertension”, wat inhoudt dat hoge bloeddruk door bepaalde aspecten van het dieet wordt gestopt. Op basis van wetenschappelijke gegevens is het DASH-dieet dan ook gebaseerd op voedingsmiddelen die de doorbloeding verbeteren, de arteriële gezondheid ondersteunen en positieve effecten hebben op het gehele cardiovasculaire systeem. Volle granen, peulvruchten, verse groenten en fruit, noten en vis worden dagelijks of in ieder geval meerdere keren per week geserveerd. Worsten, rood vlees, transvetten en snoep moeten worden vermeden.

leer meer: Daarom is het DASH-dieet zo effectief tegen hoge bloeddruk>>

3. Flexibel dieet

Het flexibele dieet heeft te maken met flexibiliteit en fitness voor alledaags gebruik. Het dieet komt zonder strikte verboden en voorschriften en beschrijft een overwegend vegetarisch dieet, maar het kan zeker worden gegeten met vlees en vis. Als flexibiliteit zou je grotendeels vegetarisch moeten zijn, maar je kunt een dag per week in alle rust een portie vlees eten. Het idee achter een flexibel vegetarisch dieet: Strikte dieetwensen passen slecht in het dagelijks leven, zijn niet altijd even gemakkelijk te implementeren en leiden dan al snel tot frustratie en dieetpauzes. Hier biedt het flexibele dieet een elegante uitweg op basis van zelfbeheersing: leef zo ​​lang mogelijk vegetarisch. Als zich een situatie voordoet waarin je niet zonder vlees kunt of wilt, trakteer jezelf dan op een portie. Want als je je vleesinname sterk beperkt, kun je toch genieten van de voordelen van een vegetarisch dieet. Als flexibiliteit moet je je daarom vooral richten op verse groenten en fruit, paddenstoelen en peulvruchten eten en gezonde vleesalternatieven in je dieet opnemen. Tofu, linzen, bonen, erwten, tempeh of satan en jackfruit zijn veelzijdig en makkelijk te maken als vleesvervanger.

Lees onmiddellijk: Dit zijn de beste vleesalternatieven>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.