Digitale hulp voor de ziel

Digitale hulp voor de ziel

Quarantaine, sociaal isolement of avondklok – onze coronaviruspandemie heeft nieuwe uitdagingen en ongekende problemen opgeleverd. Deze buitengewone toestand vraagt ​​veel van onze psyche. Om deze reden is er de laatste maanden meer vraag naar vooral psychotherapeutische aanbiedingen dan ooit. De vraag naar psychotherapie tijdens de pandemie is toegenomen, blijkt uit onderzoek van de Duitse Vereniging van Psychotherapeuten (DPtV) met gemiddeld 40 procent gestegen. Een derde van alle patiënten wacht meer dan een half jaar op een behandelfunctie. Om patiënten ondanks de pandemie en de bestaande contactbeperkingen te helpen, bieden steeds meer psychotherapeuten hun sessies digitaal aan.

Online therapie: deze aanbiedingen zijn beschikbaar

Als u momenteel wacht op een behandeling of dringende hulp nodig heeft, zijn er verschillende opties Aanbiedingen voor online therapie, die in korte tijd helpen en we willen u graag in meer detail presenteren. Houd in gedachten: online programma’s zijn meestal effectief, maar ze kunnen op de lange termijn psychotherapie niet vervangen.

MindDoc

Bij MindDoc kun je terecht voor verschillende psychische problemen zoals depressie, eetstoornissen, angsten of dwanghandelingen. In wekelijkse gesprekken werk je samen met een psychotherapeut aan je doelen. Naast uw online therapie kunt u de MindDoc-app gebruiken om meer te weten te komen over uw geestelijke gezondheid en om oefeningen en lessen bij te wonen. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van online psychotherapie. Een gedetailleerde lijst is te vinden op de website. Bij de meeste particuliere zorgverzekeraars kunt u online behandelingsrekeningen indienen voor compensatie.
Weet u niet zeker of behandeling nodig is? Bij een eerste consult en met behulp van een zelftest kunt u van tevoren weten of u een behandeling nodig heeft.

Selfapy

Je wist dat? In Duitsland lijdt één op de vijf mensen ooit in hun leven aan een depressie. Selfapy is een online depressiecursus die kan worden voorgeschreven door een arts of psycholoog. In interactieve oefeningen leren de getroffenen om negatieve denkwijzen af ​​te wijzen en hun stemming te verbeteren. Ze leren ook meer over de oorzaken van hun depressie. Een psycholoog bewaakt het succes van de cursus. Voor vragen kunt u contact met hem opnemen via de chat. U kunt vooraf een gratis informatiesessie inplannen.

WeMynd

De psycholoog dr. In zijn acht weken durende WeMynd online programma biedt Leon Windscheid verschillende masterclasses aan over verschillende uitdagingen in het dagelijks leven. Dit omvat het overwinnen van angsten of het verkrijgen van meer kalmte. Een gedetailleerde lijst van aankomende masterclasses is te vinden op de website. Het enige nadeel: Omdat de plaatsen beperkt en gewild zijn, moet je je vooraf aanmelden. De kosten van de acht weken durende masterclass bedragen iets minder dan 300 euro. Deze worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

7 stappen

Als je kortdurende psychologische ondersteuning nodig hebt bij problemen zoals angst, stress of depressie, dan is het online programma My7steps beschikbaar, dat in tien talen beschikbaar is. In drie tot vijf sessies kun je met een online psycholoog praten over je zorgen. Helaas worden de kosten niet vergoed door de zorgverzekeraars. Een enkele afspraak kost 95 euro, drie sessies 265 euro en het driemaandelijkse alles-in-één pakket kost 495 euro. U kunt vooraf een gratis informatiesessie inplannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.