Dit is de reden waarom de hand pijn doet na de vaccinatie

Dit is de reden waarom de hand pijn doet na de vaccinatie

In de strijd tegen de coronaviruspandemie kiezen steeds meer mensen voor het coronavirusvaccin. Momenteel worden voor vaccinatie zowel mRNA-vaccins van Biontech/Pfizer en Moderna als vectorvaccins van AstraZeneca en Johnson & Johnson gebruikt. Na vaccinatie kunnen zogenaamde vaccinatiereacties optreden. Hoofdpijn, vermoeidheid en griepachtige symptomen zijn veelvoorkomende symptomen na vaccinatie, zowel bij vaccinatie met mRNA-vaccins als bij op drager gebaseerde vaccins. Volgens het Robert Koch Institute (RKI) is de meest voorkomende lokale reactie pijn op de prikplaats.

Vaccinatie tegen coronavirus: dit is waarom de hand pijn doet na vaccinatie

Niet alle mensen hebben symptomen na vaccinatie. Bij alle drie de vaccins treden echter de meest voorkomende lichamelijke reacties op na vaccinatie. Pogingen of een gevoel van druk op de getroffen plaats. De pijn kan lijken op het gevoel van een pijnlijke spier. Ze komen ook voor bij 84,1 procent van de gevaccineerden roodheid de zwelling Aan. Veel mensen zijn boos als ze deze symptomen opmerken. Ze zijn echter geen reden tot bezorgdheid en kunnen ook met het griepvaccin worden gegeven.

Over het algemeen is pijn na vaccinatie een goed teken, omdat het ons laat zien dat het lichaam op het vaccin reageert. Want volgens het Paul Ehrlich Instituut (PEI) vindt de vorming van antistoffen meestal plaats in de punctie zelf. Om deze reden is het niet ongebruikelijk dat de hand rood, gezwollen of gevoelig is. Mensen met een goed functionerend immuunsysteem reageren doorgaans sneller en intenser op wat er gezegd wordt lokale reacties. In de meeste gevallen treden lokale reacties op binnen enkele uren na vaccinatie en kunnen enkele dagen aanhouden.

Trouwens: Uit een onderzoek van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) bleek dat zelfs met de Biontech-booster, ongeveer 83 procent van de gevaccineerden pijn op de injectieplaats ervoer.

Covid been: overgevoeligheidsreactie van de huid

Vaccinatie met de vaccins Biontech/Pfizer en Moderna, beide mRNA-vaccins, kan ook bij gevaccineerde personen de zogenaamde Covid-streng veroorzaken. De term werd meer en meer gebruikt in de VS en Canada – het fenomeen werd daar eerst door de media “Moderna arm” genoemd totdat duidelijk werd dat het Biontech / Pfizer-vaccin dezelfde reactie zou kunnen uitlokken.

Symptomen van de Covid-arm verschijnen meestal een paar dagen na vaccinatie – de huid rond de injectieplaats kan rood, gezwollen, warm en jeukend worden. De symptomen zijn ongevaarlijk en verdwijnen na ongeveer vier tot vijf dagen. Begin maart verklaarde een veiligheidsrapport van het Paul Ehrlich Instituut (PEI): “Deze vertraagde lokale reacties kunnen ongeveer een week na vaccinatie optreden en worden gekenmerkt door goed gedefinieerde roodheid van de huid en zwelling in de geënte armIn sommige gevallen gaat het gepaard met pijn en / of jeuk. Volgens de PEI is er geen reden om “de tweede dosis van het vaccin bij geïnfecteerde mensen uit te stellen of uit te stellen”. aan te raden om te doen met de sporten vaccinatie >>

Klinische studies hebben aangetoond dat met name vrouwen worden getroffen na vaccinatie met mRNA-vaccins. Het is nog niet duidelijk waarom sommige mensen sterker reageren dan anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.