Dit versterkt je immuunsysteem

Dit versterkt je immuunsysteem

Watervoetbal is de meest bekende methode om water toe te passen of te behandelen in hydrotherapie. Het werd populair bij hydrotherapeut en fysiotherapeut Sebastian Kneipp. Sindsdien wordt het drukkende water “Kneipping” genoemd.

effect van watergang

 • stimuleert het verkeer
 • bevordert de bloedsomloop
 • helpt tegen spataderen
 • werkt tegen hete voeten
 • versterkt de aderen
 • bevordert de slaap bij gebruik ‘s nachts
 • helpt bij migraine
 • heeft een vegetatieve stabiliserende werking
 • versterkt het immuunsysteem

Wanneer u op water drukt, wordt uw bloedsomloop gestimuleerd en wordt de arteriële bloedstroom bevorderd. Oppervlakkige bloedvaten vernauwen door de koude stimulus. Tegelijkertijd zijn de beenspieren in beweging om de veneuze doorbloeding te bevorderen en spataderen te voorkomen.

Versterk het immuunsysteem met Kneipp-therapie

Als het perswater regelmatig wordt gebruikt, kan het immuunsysteem worden versterkt, zodat men minder kwetsbaar is voor ziekten, b.v. B. griep of verkoudheid is. Verantwoordelijk hiervoor is de regulatie van warmte in het lichaam, die wordt geactiveerd na een koude prikkel. Dit zorgt voor meer bloedtoevoer naar de organen en het hele lichaam, dat zuurstof, voedingsstoffen, hormonen, enzymen, warmte en antilichamen vervoert en gifstoffen verwijdert.

Een goede watergang – zo werkt het

Er zijn Kneipp-faciliteiten in veel kuuroorden en kuurparken in Duitsland. In deze lijst vind je alle openbare voorzieningen. Watergangen worden vaak kunstmatig aangelegd. Ze zijn soms te vinden in kleine rivieren. Als u echter niet in de gelegenheid bent om de Kneipp-behandeling eruit te halen, kunt u het water ook binnen uw eigen vier muren verplaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een emmer of een bad en water dat niet warmer is dan 18 graden.

Hier is hoe het werkt:

 1. Voordat u in koud water gaat, moet u warme voeten hebben met een goede bloedsomloop.
 2. Neem Kneipp mee naar huis, vul een emmer of badkuip met water tot net onder je knieën.
 3. Of u nu thuis of op het terrein bent, ga langzaam het water in. Bij elke stap haal je langzaam je voeten uit het water en duik je vervolgens weer in de zogenaamde “ooievaarsstap”.
 4. Idealiter komt het water tot net onder de knieën.
 5. Probeer Kneipp een tot twee minuten in te nemen en rust dan ongeveer een uur uit. Daarna kun je weer solliciteren.
 6. Neem na het verlaten van het zwembad of de emmer nog een paar stappen. Veeg vervolgens de voeten en benen af ​​met een handdoek. Je voeten en benen moeten licht roze zijn. Even later zou je warmte en tintelingen moeten voelen.
 7. Na gebruik dient u zware lasten te vermijden en veel water te drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.