Advertisement

Dit zal je humeur onmiddellijk verbeteren

Een glimlach zorgt automatisch voor een goed humeur

Het werkt eigenlijk zo: we zijn in een goede bui en daarom glimlachen we. Psychologische studies hebben echter aangetoond dat het andersom werkt. Een glimlach toveren kan je humeur onmiddellijk verbeteren. De mond geeft bijvoorbeeld aan de hersenen een signaal dat ze in een goede bui moeten zijn. Als je lacht, is het effect nog groter. Als je van je slechte humeur af wilt, kun je het gemakkelijk zelf doen en hardop lachen.

Andere positieve effecten van glimlachen zijn ook minder stress en een verlaging van de bloeddruk. Het resultaat wordt toegeschreven aan de vermindering van stresshormonen, cortisol en adrenaline.

De glimlach van een vreemde verbetert ook ons ​​humeur

Onderzoekers van de Universiteit van Leiden in Nederland hebben ontdekt dat het kijken naar het gezicht van iemand anders resulteerde in de zogenaamde “Migratie van stemming” Leidt. Dit betekent dat we eerder alleen glimlachen als we een lachend gezicht tegenkomen – een gelukkig persoon bepaalt automatisch onze stemming. Je kunt van dit mechanisme profiteren, bijvoorbeeld door een videochat te starten met je familie of beste vriend als je in een slecht humeur bent. Als deze nu niet beschikbaar zijn, helpt het al om blije video’s met blije mensen of dieren te bekijken.

Gedwongen glimlachen kan schadelijk zijn

Als je echter een glimlach faket om je slechte humeur voor anderen te verbergen, kan dit op de lange termijn schade aanrichten. Mensen in beroepen die een constante glimlach vereisen, zoals stewardessen, serveersters of ander servicepersoneel, kunnen er bijvoorbeeld last van hebben dat ze gedwongen worden een nepglimlach op te zetten. Daarom moet je het niet overdrijven met een valse glimlach en regelmatig negatieve emoties toestaan en gericht om te gaan met je emoties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement