Dit zijn de 10 meest voorkomende fouten

Dit zijn de 10 meest voorkomende fouten

Of je nu droomt van een sixpack of rugpijn bestrijdt: buikspieroefeningen zijn altijd nuttig en kunnen veel gezondheidsproblemen meteen helpen verlichten of voorkomen. Maar de oefeningen moeten ook uitdagend zijn en correct worden uitgevoerd. We vertellen je de meest voorkomende fouten bij het doen van buikspieroefeningen en laten je zien hoe je het beter kunt doen.

1. De heup is naar voren gekanteld

Voor effectieve sit-ups van de buikspieren is de juiste uitvoering van de oefening alles-in-één.Een van de meest voorkomende fouten is de neiging van de heupen naar voren, zodat de Heupbuigers werken harder bij het optillen van het bovenlichaam vanuit de buikspieren zelf.. Houd je onderrug dus op de grond. Terwijl je staat, komen alleen je schouders van de vloer, waarbij je je rug buigt en maximale spanning op je buikspieren zet. Om je rug te beschermen tijdens buiktraining kun je een oefenmat of yoga onder je lichaam leggen!

2. Het hoofd trekt erg hoog

In plaats van je nek lang en strak te houden zodat je hoofd omhoog komt, trek je tijdens het zitten je kin naar je borst. Dit voorkomt nekpijn en ondersteunt ook de sluiting van het bovenlichaam. Jij zou ook moeten Vermijd trekken aan de achterkant van het hoofd. Dit veroorzaakt ook spanning in het nekgebied.

3. Rechtop zitten met te veel vaart

Sommige variaties van de zitting vereisen een snelle verhoging en verlaging van het bovenlichaam, b.v. B. bij CrossFit-workouts, omdat het vaak het weer is. Bij conventionele stoelen daarentegen moet je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk momentum van het bovenlichaam gebruikt. Hoewel dit het gemakkelijker maakt om uit te voeren, is het ook minder effectief. is hoe langzamer je de oefening uitvoerthoe langer de spierspanning aanhoudt en hoe de aantrekkingskracht is groter. Dit geldt ook b.v. B. voor de Russische twist. Draai je bovenlichaam afwisselend naar links en rechts op een gecontroleerde manier om je spieren efficiënter te gebruiken. Dezelfde toneelstukken aantal herhalingen cruciale rol bij het stimuleren van regulering. Als bijv. Combineer je bijvoorbeeld veel buikspieroefeningen met tien herhalingen, dan is dit al snel voelbaar in de buikspieren.

4. Train alleen de rechte buikspieren

Buiktraining traint vaak alleen de rectus abdominis. Om de zijspieren te trainen, kunt u uw zit differentiëren, b.v. B. niet alleen je bovenlichaam strekken, maar ook schuin of extra gewichtenzoals een halterschijf, dumbbell, kettlebell of zware bal. Laterale crunches of Russische twists met roterende beweging op het bovenlichaam zijn ideaal voor buiktraining en vormen een aanvulling op conventionele sit-ups.

5. Zeer weinig variatie in training

Op den duur is het altijd min of meer saai. Het lichaam went op een gegeven moment aan de training, waardoor er steeds nieuwe prikkels ontbreken en het trainingsresultaat niet meer wordt gebruikt. In plaats daarvan zou het moeten Voeg afwisseling toe aan je training. Probeer bijv. B. Negatief hellend of leg raises, waarbij het bovenlichaam op de grond ligt en alleen de benen recht omhoog staan. Nog meer sit-up oefeningen vind je hier >>

6. Houd je adem in

Zoals bij veel krachtoefeningen, is een goede ademhaling belangrijk om de spanning te behouden. Dit is ook belangrijk voor buikspieren. Adem uit als je opstijgt en adem in als je naar beneden gaat. Het is niet aan te raden om de hele oefening je adem in te houden. Dit geldt ook voor de onderarmondersteuning, d.w.z plank. Probeer tijdens het sporten rustig en gelijkmatig te ademen, ook al is het moeilijk. Ademen vanuit de borststreek wordt aanbevolen!

Video: Sophia Thiel onthult de grootste fout bij buiktraining

Leave a Reply

Your email address will not be published.