Droge hoest: 5 tips tegen droge hoest

Droge hoest: 5 tips tegen droge hoest

Hoesten: een belangrijke beschermende reflex

Hoewel we meestal denken dat hoesten ongemakkelijk en onnodig is, vervult het toch een uiterst belangrijke beschermende functie voor onze luchtwegen: het explosief uitstoten van lucht dient om slijm, stof of vreemde voorwerpen uit onze longen of keel te verwijderen. Deze reflexhoest wordt geactiveerd wanneer de corresponderende receptoren in onze epitheelcellen bezet zijn. In het geval van slijm geassocieerd met verkoudheid, leidt dit tot een hoest met sputum (productieve hoest) om de ziekteverwekkers kwijt te raken. Als daarentegen stof of andere minuscule kleine vreemde voorwerpen vast komen te zitten in de epitheelcellen, leidt dit tot een droge hoest. hoesten genaamd.

Super goed: Acute hoest die tot drie weken aanhoudt, is meestal ongevaarlijk en wordt beschouwd als een normaal symptoom van verkoudheid. Als uw hoest echter aanhoudt, dient u uw arts te raadplegen. We hebben het al vier weken over hypoxische of chronische hoest.

Droge hoest: 5 tips tegen droge hoest

1. Verhoog de hydratatie

Het maakt niet uit of je de voorkeur geeft aan traditionele huismiddeltjes zoals kippensoep of water toevoegt en Drink koude thee – verhoogde vochtinname is altijd handig als u hoest. In een meta-analyse van de Universiteit van Oxford, honing is bijzonder effectief gebleken: beproefde huismiddeltjes hebben zowel de frequentie als de ernst van hoest kunnen verminderen. Daarom bent u van harte welkom om uw thee te verfijnen met een portie bijennectar of uzelf te trakteren op warme melk met honing om droge hoest te behandelen.

2. Adem in met zout water

Het inademen van zoute waterdamp kan een verzachtend effect hebben op verkoudheidsinfecties en de daarbij optredende hoest. Met behulp van warme, vochtige lucht neutraliseer je het uitdrogen van je luchtwegen en elimineer je zo een irriterende factor bij hoesten. Om uw slijmvliezen beter te bevochtigen, kookt u een liter water (let op: gevaar voor verbranding!), laat het een beetje afkoelen en vult het in een voldoende grote kom. Voeg drie theelepels tafelzout of zeezout toe en plaats op de kom. Bedek je hoofd en kom met een handdoek om te voorkomen dat er stoom ontsnapt. Dagelijks worden meerdere inhalaties van elk 10 tot 20 minuten aanbevolen.

Super goed: Volgens de Health Knowledge Foundation is het inademen van waterdamp echter niet geschikt voor kinderen.

3. Hoestonderdrukker

Kortom, hoesten is een belangrijke reflex die onze luchtwegen vrijmaakt en mag niet onderdrukt worden, tenminste niet als er slijm in de keel zit. Als u echter last heeft van een vervelende, droge, droge hoest, is het zinvol om hoestonderdrukkers te gebruiken om verdere irritatie en ontsteking van de keel te voorkomen. Zo voorkom je dat de slijmvliezen van je luchtwegen verder beschadigd raken en het hoesten alleen maar erger wordt. Het gebruik van hoestmiddelen is: Vooral ‘s nachts aanbevolen om een ​​goede nachtrust te garanderen. Dergelijke medicijnen mogen echter niet langer dan een week worden gebruikt vanwege het risico op verslaving. Laat u hierover adviseren door uw vertrouwde apotheek.

4. Neusdruppels

Als onze neus verstopt is, moeten we door onze mond ademen. Helaas kan dit de droogheid van uw keel verergeren en de aandrang tot hoesten vergroten. Want de neus heeft eigenlijk de taak om de binnenkomende lucht te filteren, te verwarmen en te bevochtigen. Als beide neusgaten verstopt zijn, komt er droge, koude lucht in je keel. De implementatie op korte termijn Decongestivum neusdruppels of neussprays kunnen hierbij helpen. Ze mogen echter niet langer dan vijf dagen worden gebruikt, anders bestaat het risico op verslaving.

5. Vermijd de factoren die hoesten veroorzaken

Bepaalde stoffen kunnen de epitheelcellen in uw bronchiën en keel irriteren, waardoor de aandrang tot hoesten wordt veroorzaakt of vergroot. Deze irriterende stoffen omvatten een: droge lucht verwarming in de winter kan het dus zinvol zijn om de lucht te bevochtigen, bijvoorbeeld door natte doeken in de kachel te gebruiken. U moet echter niet zonder regelmatige ventilatie doen vanwege het risico op schimmel. Evenzo, een overmaat ervan Poeder in het appartement of uitlaatgassen ze irriteren ook je luchtwegen in het wegverkeer. Als u daarentegen last heeft van de typische hoest van een roker met sputum, is sigarettenrook hiervoor verantwoordelijk omdat het de wimpers van het bronchiale slijmvlies vernietigt en zo de afvoer van slijm remt.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.