Duurzaam reizen: 3 tips

Duurzaam reizen: 3 tips

De Lufthansa Group werd onlangs een negatieve titel op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf voerde in totaal 18.000 lege vluchten uit om geen verkeersrechten te verliezen. Met 380 g CO₂ per km is het vliegtuig een van de meest klimaatverwoestende transportmiddelen. Maar reizen en duurzaamheid sluiten elkaar niet uit. Er zijn alternatieven die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook het reizen voor mensen makkelijker kunnen maken.

Duurzaam reizen: 3 tips voor je volgende vakantie

Ontdek lokale reisbestemmingen

Harz, Oostzee, Alpen, meren of eeuwenoude steden – voor een geweldige vakantie-ervaring hoef je niet altijd naar Bali, de Bahama’s of Zuid-Afrika. Duitsland heeft ook veel te bieden. En: de meeste reisbestemmingen zijn klimaatvriendelijk en comfortabel per trein bereikbaar. Wat dacht u bijvoorbeeld van een uitstapje naar Halligen aan de Noordzee? Of met een pauze in het Mecklenburgse merengebied? Degenen die naar het gebied reizen, doen dat dankzij het klimaat en kunnen ook volledig nieuwe hoeken van hun land ontdekken. Daarnaast zijn regionale feestdagen meestal makkelijk in de portemonnee.

2. Pak lichte bagage in

Wees eerlijk: we hebben de neiging om te veel in onze koffer of reistas te stoppen. Maar alleen voor een korte vakantie heb je niet bijna 15 shirts en zoveel andere schoenen nodig. Als je minimalistisch inpakt, wordt het gemakkelijker in de ware zin van het woord. Bovendien is lichtgewicht bagage veel milieuvriendelijker. Waarom: Door het extra gewicht verhoogt elke trui de persoonlijke CO₂-balans. Extra tip: Als je je kleding op een rol wikkelt, verpak je ze op een manier die veel ruimte bespaart en kreukvrij.

3. Gebruik digitale aanbiedingen

Stadsplattegronden, tickets, boekingsbevestigingen: 20 jaar geleden bracht reizen veel bureaucratie met zich mee. Vandaag de dag besparen de verworvenheden van digitalisering veel papier. Tickets voor treinen, bussen, treinen en vliegtuigen kunnen bijvoorbeeld via de mobiele telefoon worden gekocht, vervoerd en weergegeven, boekingsbevestigingen voor hotels, huurauto’s en dergelijke worden meestal per e-mail verzonden. Stadsplattegronden en kaarten zijn ook altijd beschikbaar op uw smartphone en kunnen zelfs vooraf worden gedownload. Zo verlies je nooit je focus – met of zonder een beveiligde internetverbinding.

Ook interessant: Duurzaamheid voor beginners >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.