Advertisement

Duurzaam reizen: 4 gecertificeerde biologische hotels

Wat is een biologisch hotel?

Hij staat in een biologisch hotel duurzaamheid en milieu vriendelijkheid voorgrond. Alle producten en diensten die een biologisch hotel aanbiedt, zijn gebaseerd op deze richtlijnen. Om officiële certificeringen te ontvangen, zoals de ABCERT eco-certificering, moeten biologische hotels aan strenge criteria voldoen. Het hotel zelf moet bijvoorbeeld exclusief zijn milieuvriendelijk bouwmaterialen worden. Elektriciteit in een duurzaam hotel moet gebruikt worden hernieuwbare energiebronnen worden geproduceerd en kunnen afkomstig zijn van wind- of zonne-energiebronnen. In een biologisch hotel moet je? natuurlijke meubels vind. Ook de cosmetica in het hotel moet van natuurlijke oorsprong zijn – zonder synthetische conserveermiddelen, minerale oliën of microplastics. Even belangrijk is de keuken of gastronomie: “Seizoensgebonden en regionaal” zou topprioriteit moeten hebben in de keuken van een biologisch hotel.

De ecologische hotelconcepten Alles over duurzaam toerisme: Vooral de laatste jaren is de vraag naar zogenaamd “groen toerisme” toegenomen. Hieronder presenteren we drie gecertificeerde biologische hotels in Duitsland.

Duurzaam reizen in Duitsland: deze 3 biologische hotels zijn gecertificeerd

1. LindenGut – het biologische hostel

de bio-LindenGut Guesthouse in Rhoen. Het duurzame hotel is lid van Bioland Partner, onder andere Demeter Partner heeft de ABCERT eco-certificering volgens DE-ÖKO-006 – en is het eerste klimaatneutrale hotel in Hessen. De hotelier schrijft op zijn website:

Biologisch is voor ons niet zomaar een certificaat, maar de levende verbinding met de oorsprong van alles en dat 100%.

Het biologische hotel belooft een plaats van ontspanning, rust en “gastronomische geneugten” te worden. Naast sauna’s, yoga en massages biedt het biologische hostel ook Feng Shui – strikt in overeenstemming met de biologie van het gebouw en de ecologische criteria van de Chinese theorie van harmonie.

kostenfactor? In het hoogseizoen betalen gasten zo’n 100 tot 150 euro per nacht. Honden en kinderen zijn ook welkom in het duurzame hotel nabij Fulda.

2. Bio Hotel Gut Nisdorf

Het Bio-Hotel Gut Nisdorf ligt direct aan de Baltische Zee, dicht bij Stralsund. Gut Nisdorf is een waar paradijs, vooral voor gezinnen met kinderen. Het biologische hotel aan de Oostzee is ook een partner van Bioland en heeft EBCERT ecologische certificering. De keuken serveert gerechten die uitsluitend zijn bereid met lokaal, biologisch gecertificeerd voedsel. en: De gastronomie van het biologische hotel houdt rekening met voedselintoleranties van hun gasten, bijvoorbeeld in het geval van lactose- of glutenintolerantie.

Daarnaast schrijven eigenaren Sabine Stange en Jürg Gloor op hun website:

We hebben de biologische claim niet alleen voor voedsel, maar ook voor bouwmaterialen, meubels, beddengoed en tot slot alles wat duurzaam geleverd kan worden.

kostenfactor? In het hoogseizoen is een kamer bij Bio-Hotel Gut Nisdorf al beschikbaar vanaf slechts € 99,- per nacht.

3. LIFESTYLE Resort Zum Kurfürsten

Het LIFESTYLE Resort Zum Kurfürsten in de Moezel biedt pure wellness. Het 4-sterrenhotel in Rijnland-Palts maakt onder meer indruk met een MaXX Spa World van 2.500 m². – waaronder een zwembad met panoramisch dak en een ontspanningsruimte in de galerij. Het gecertificeerde biologische hotel heeft de Viabono® Award – een certificaat voor milieuvriendelijk en klimaatvriendelijk reizen. Ook uw deelname aan Green Pearls® – een vereniging van hotels met duurzaam beheer – onderstreept de ervaren, groene filosofie. Het biologische hotel belooft:

Het idee van duurzaam toerisme is verankerd in onze bedrijfsfilosofie. We hebben een verantwoordelijkheid naar onze medemens, het milieu en toekomstige generaties en hebben ons ten doel gesteld economische, ecologische en sociale kwaliteit op elkaar af te stemmen.

kostenfactor? Een volwassene betaalt in het hoogseizoen gemiddeld 99 euro per nacht.

4. BE BIO Hotel om actief te zijn

Wellness ontmoet het Noordzeeklimaat: Hoog aan de Duitse Noordzeekust ligt het BeBio Hotel be active. Het hostel in de haven van Tönning is sinds 2010 gecertificeerd lid van BIO HOTELS. Ook in dit hotel wordt de biologische test uitgevoerd door ABCERT. Daarnaast biedt BEBIO – Hotel be active een oplaadpunt voor elektronische auto’s, evenals vegetarische en veganistische gerechten.

De hotelier schrijft:

We respecteren wat de natuur ons geeft, we zijn biologisch gecertificeerd, we gebruiken groene stroom, we hanteren een geïntegreerd hulpbronnenbeheer en we letten op onze CO2-voetafdruk.

kostenfactor: Het biologische hotel aan de Noordzee zit in de middenprijsklasse. Zo boek je al 7 nachten in een tweepersoonskamer vanaf 633 euro per persoon.

In de video: Duurzaam reizen – tips van professional Olga Witt | Marco Polo-tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement