Duurzame deodorants: de 4 beste producten

Duurzame deodorants: de 4 beste producten

Zweten is het belangrijkste middel om onze lichaamstemperatuur te reguleren. Zonder deze functie zouden we geen overtollige warmte kunnen afgeven. De geur die ermee gepaard kan gaan, is voor velen echter onaangenaam. Een deodorant is daarom voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel van de persoonlijke hygiëne. Volgens het Duitse statistiekenportaal gebruiken ongeveer 16,2 miljoen mensen meerdere keren per dag een deodorant. Maar heb je ooit het etiket op de achterkant van je deodorant gecontroleerd? Parabenen, ftalaten, triclosan en aluminium zijn slechts enkele van de ingrediënten die in verband worden gebracht met kanker, de ziekte van Alzheimer en hormonale onevenwichtigheden. Veel conventionele deodorants kunnen niet alleen schadelijk zijn voor uw gezondheid, maar vormen ook een groot milieuprobleem vanwege de chemicaliën en plastic verpakkingen die ze bevatten.

De meeste deodorants bieden daarentegen een natuurlijk en duurzamer alternatief. Ze worden vaak gekenmerkt door maximale compatibiliteit met de huid, doen zonder twijfelachtige ingrediënten en werken enkele uren. We hebben de vier beste deodorantcrèmes voor je verzameld.

Deocremes: Dit zijn onze favorieten

  1. Deodorantcrème van BEN & ANNA: De veganistische en diervrije deodorantcrème van het merk BEN & ANNA beschermt tegen vocht en geurtjes en is dankzij de gesloten doos een praktische metgezel in reizen en het dagelijks leven. Ongeveer 5 euro
  2. Deodorantcrème van GREENDOR: Deze deodorant van GREENDOR prikt niet, irriteert niet, is vrij van allergenen en heeft een delicate geur. De bak is gemaakt van 100 procent gerecycled plastic na consumptie uit kustcollecties. Ongeveer 8 euro
  3. Deodorantcrème van Lavera: De actieve samenstelling met biologische ginseng en natuurlijke mineralen is bedoeld om de groei van geurveroorzakende bacteriën te voorkomen en daarmee de groei van zweetgeur 48 uur lang te voorkomen – ook tijdens lichamelijke activiteit. Ongeveer 5 euro
  4. Jean & Len Deodorant Crème: Jean & Len deodorantcrème bevat ook niet veel ingrediënten zoals parabenen, siliconen en dierlijke ingrediënten. Kokosolie en carnaubawas voeden en beschermen de gevoelige huid van de oksel, terwijl citroengras en korianderolie heerlijk fris ruiken. Ongeveer 6 euro

De voordelen van duurzame deodorants

1. Geen chemicaliën

Het grootste voordeel van een natuurlijke deodorant is dat deze geen schadelijke of kunstmatige chemicaliën bevat. In tegenstelling tot veel commerciële deodorants, bevat het geen aluminium of alcohol. Aluminium wordt meestal toegevoegd om de zweetproductie te verminderen. Lichtmetaal kan echter de poriën verstoppen en voorkomen dat het lichaam ontgift door te zweten. Het onderdrukken van de natuurlijke functies van het lichaam is nooit een goed idee, zelfs niet als je daardoor op korte termijn minder gaat zweten. De producten die we op onze huid gebruiken, kunnen ons lichaam binnendringen en hebben in het geval van aluminium een ​​negatief effect op de nieren, botten en zenuwen. Hoewel deodorants de zweetproductie niet remmen, kunnen ze dankzij hun essentiële oliën en antibacteriële eigenschappen effectief beschermen tegen lichaamsgeur.

2. Geschikt voor de gevoelige huid

Heeft u ooit uitslag of puistjes gehad na het gebruik van deodorant? Als je een gevoelige huid hebt of last hebt van allergieën, zijn natuurlijke deodorants een goed alternatief. Een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Contact Dermatitis concludeerde dat deodorants de belangrijkste oorzaak zijn van parfumgerelateerde allergische reacties. De Duitse Allergie- en Astmavereniging bevestigt ook dat parfums na nikkel de meest voorkomende oorzaak van contactallergieën zijn.

Veel deodorants gebruiken geen synthetische geurstoffen. Vertrouw hiervoor op verantwoorde en natuurlijke ingrediënten zoals karitéboter, kokos- en jojoba-olie of aloë vera, die de gevoelige huid verzorgen zonder deze te irriteren. De baking soda die het bevat is verantwoordelijk voor het neutraliseren van geuren. Daarnaast doen fabrikanten van duurzame producten het vaak zonder alcohol. De applicatie is daarom zeer zacht, zelfs na het scheren.

Ook interessant: goede verzorging voor de gevoelige huid

3. Ecologische verpakkingen en ingrediënten

Synthetische geurstoffen zijn niet alleen irriterend voor de huid, maar ook een groot milieuprobleem. Ze zijn vaak niet afbreekbaar in afvalwaterzuiveringsinstallaties en hopen zich daarom op in het milieu, dieren en mensen. Natuurlijke deodorants daarentegen gebruiken biologische ingrediënten die het milieu niet vervuilen.

Bovendien zijn de meeste deodorantverpakkingen volledig plasticvrij en kunnen ze vaak worden gekocht in potten of andere niet-plastic containers die na gebruik gemakkelijk kunnen worden gerecycled. Bovendien zijn ze, in tegenstelling tot deodorantsprays, vrij van broeikasgassen en bevatten ze geen microplastics, palmolie of petroleum. Nog een positief punt: deodorantcrèmes zijn aanzienlijk goedkoper dan conventionele spray- of roll-onproducten omdat ze spaarzaam worden gebruikt. Een hoeveelheid ter grootte van een vingertop is vaak genoeg voor één vingertop.

Ook interessant: Solid shampoos – hoe goed is duurzame haarverzorging?

    Bronnen: apotheken-umschau.de, daab.de, swrfernsehen.de, utopia.de, stern.de

    Video: zelfgemaakte deodorantcrème – zo werkt het!

Leave a Reply

Your email address will not be published.