Duurzamer schoonmaken met Moanah: We proberen de schoonmakers

Duurzamer schoonmaken met Moanah: We proberen de schoonmakers

Plastic afval vervuilt onze oceanen en vormt een bedreiging voor hun bewoners. Daarom proberen we steeds meer plastic uit ons dagelijks leven te bannen. Maar er komt nog steeds te veel plastic afval in onze oceanen terecht. Volgens het WWF wordt die momenteel geschat op 4,8 tot 12,7 miljoen ton per jaar. Dat komt neer op ongeveer één vrachtwagen per minuut!

Het bedrijf Mannheim Moanah Ik wil dit en de aanbiedingen graag afhandelen duurzame reinigingsmiddelen als reserveonderdelen in glazen flessen in de. Daar zijn veel goede redenen voor: volgens het bedrijf wordt jaarlijks alleen al in Duitsland 55 ton microplastics geproduceerd uit was-, schoonmaak- en wasmiddelen. Slechts 16 procent wordt daadwerkelijk gerecycled. De rest wordt verbrand of belandt op stortplaatsen en vervolgens in zee. Daarnaast worden agressieve chemicaliën gebruikt in in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen. Deze zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de gezondheid, omdat ze de longen zwaar belasten of allergieën kunnen veroorzaken.

U kunt ontdekken hoe goed de meest duurzame schoonmakers van Moanah werkelijk zijn en hoe ze presteren in vergelijking met onze geweldige conventionele schoonmakers vitale publicatie-test. Online auteur Kristina Regentrop heeft de producten voor je uitgeprobeerd.

Duurzamer schoonmaken – hoe goed zijn Moanah-reinigers?

Zondag is voor mij een schoonmaakdag. Meestal wrijf ik nogal ongemotiveerd over mijn eigen vier muren. Maar vandaag kan ik echt niet wachten om het appartement schoon te maken, want ik kan de Moanah-bootkit proberen. Bestaat uit

  • drie verstelbare en herbruikbare glazen flessen,
  • zes reserveonderdelen elk met twee allesreinigers, ramen en badkamer,
  • a linnen zakjewaarin de reserveonderdelen zijn opgeslagen,
  • drie vod en een microvezeldoek.

Maar voordat ik enthousiast met de poetsdoek kan zwaaien, moet ik eerst mijn eigen schoonmaakmiddelen mengen. Deze zijn op basis van citroenzuur en vereisen geen agressieve chemicaliën. De ingrediënten zijn gemakkelijk biologisch afbreekbaar, vereisen geen bindmiddelen of microplastics en zijn daarom levensvatbaar – een duim omhoog daarvoor. Vul alle drie de flessen met 500 ml lauw water en voeg het reinigingspoeder toe, dat snel oplost. Ik merk meteen dat de producten discreet en aangenaam fris ruiken. De enige kritiek die ik heb: de sproeikoppen op de flessen zijn van plastic. Tijdens mijn onderzoek ontdekte ik dat Moanah het in de toekomst graag zou willen verbeteren – verdere productoptimalisatie en open communicatie hierover vind ik geweldig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.