Advertisement

Een flexibel dieet is zo gezond

Wat is een flexibel dieet?

De veelzijdige eet voornamelijk en voornamelijk vegetarisch voedsel, maar eet vlees, vis en andere dierlijke producten, afhankelijk van de gelegenheid en naar eigen goeddunken. Het woord is een heruitvinding van “flexibiliteit” en “vegetarisme”. Zulke flexibele vegetariërs moeten niet worden gezien als vegetariërs met een zwakke wil die zichzelf van tijd tot tijd trakteren op vlees wanneer het hen uitkomt. De flexibelen kiezen er bewust voor om hun vleesconsumptie fors te verminderen. Dit gaat gepaard met een verhoogde focus op de kwaliteit van het geconsumeerde vlees. Producten uit de bio-industrie onder mensonterende en ongezonde omstandigheden zijn taboe. De meest flexibele hechten veel belang aan biologische zeehonden, levensvatbaarheid en dierenwelzijn. Als vlees wordt geconsumeerd, dan is het afkomstig van bijzonder goede bronnen en landbouwsystemen.

Meer dan tien procent van de mensen in Duitsland beschouwt zichzelf als flexibel. Het groeiende bewustzijn van de samenleving voor een goede en duurzame productie in de land- en veehouderij in de afgelopen jaren, het toegenomen algemene milieubewustzijn en de klimaatvriendelijke levensstijl zijn de belangrijkste redenen voor de snelle toename van aanhangers van flexibiliteit. De focus op persoonlijke gezondheid en de diepgaande kennis van de soms rampzalige omstandigheden van de fabrieksteelt hebben veel mensen doen nadenken over het eten van hun eigen vlees.

3 redenen voor een gezond flexibel dieet

1. U profiteert op het gebied van gezondheid

De Duitse Diëtetische Vereniging (DGE) adviseert maximaal 300 tot 600 gram vlees per week als onderdeel van een evenwichtige voeding. Duitsland consumeert gemiddeld twee keer zoveel vlees. De veelzijdigen die slechts af en toe vlees eten, komen soms heel dicht in de buurt van het advies van DGE. Profiteer van alle voordelen van een vegetarisch dieet en ook door de kleine, bewust geselecteerde hoeveelheden vlees in uw dieet kunt u belangrijke vitamines en voedingsstoffen uit dierlijk voedsel halen. Vitamine B12, dat zo belangrijk is voor de menselijke stofwisseling, komt alleen voor in dierlijk voedsel. De veelzijdige kan voldoende B12 binnenkrijgen uit een uitgebalanceerd dieet met af en toe wat vlees. Omdat de veelzijdige mensen echter meestal vegetariërs zijn, zijn er veel gezondheidsvoordelen verbonden aan een plantaardig dieet. Voldoende voedingsvezels kunnen de spijsvertering ondersteunen. Tegelijkertijd zijn oplosbare vezels vooral goed voor een normale bloedsuikerspiegel. De cardiovasculaire gezondheid is ook gebaat bij vegetarische diëten dankzij een stabiele en gezonde bloeddruk. Het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 is ook lager.

Ga naar het artikel: Deze voedingsmiddelen zijn bijzonder rijk aan voedingsvezels>>

2. Duurzamer en klimaatvriendelijker leven

De jaarlijkse vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in Duitsland in 2020 was 57,33 kg. Hoewel er een duidelijke dalende trend is in de vleesconsumptie – in 1991 aten de Duitsers bijvoorbeeld nog bijna 64 kg vlees per hoofd van de bevolking – eten we nog steeds te veel vlees en worst. Dieren en het milieu lijden onder onze onverzadigbare honger naar vlees. Ontoereikende bio-industrie, zieke dieren die met antibiotica zijn behandeld en de uitgestrekte landbouwgrond die wordt gebruikt voor veeteelt en voerproductie, laten een milieuvriendelijke en klimaatvriendelijke voetafdruk achter. De vleesindustrie zoals die nu werkt, is onhoudbaar en moet veranderen. Daarvoor moet het consumentengedrag eerst veranderen. Want onze vraag bepaalt de markt en de manier van produceren. De flexibelen, die veel belang hechten aan een goede vleeskwaliteit, dierenwelzijn en duurzame productie, dragen door hun aankoop- en consumptiebeslissingen bij aan het menselijker en ecologisch duurzamer maken van de vleesproductie in de toekomst.

leer meer: Dit gebeurt als je elke dag biologisch voedsel eet>>

3. Het dieet is gemakkelijk te volgen

Een van de meest opwindende aspecten van een flexibel dieet is hoe gemakkelijk het is om het dieet te volgen. Er zijn geen verboden en er zijn geen duidelijk gedefinieerde plafonds voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong. Het enige dat telt is de gedachte om de vleesconsumptie te verminderen. Hoeveel of hoe weinig vlees je uiteindelijk eet, is helemaal aan jou. Natuurlijk nemen de gezondheidsvoordelen en de positieve effecten op dierenwelzijn en milieubescherming toe als je je vleesinname zoveel mogelijk vermindert. De geschiktheid voor dagelijks gebruik van het flexibele dieet geeft het dieet veel fans, omdat de marges voor spontane dieetbeslissingen groot zijn. De flexibele hoeven zich geen zorgen te maken dat ze in een restaurant niet de juiste gerechten voor hen vinden. Ook uitnodigingen voor een etentje met vrienden vormen geen belemmering.Wie voornamelijk vegetarisch eet en een uitgebalanceerd dieet volgt, kan net zo flexibel af en toe en afhankelijk van de gelegenheid vis en vlees eten.

Lees onmiddellijk: Deze voedingstrends zijn echt heel gezond>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement