Er gebeuren 5 dingen als je aan het touw oefent

Er gebeuren 5 dingen als je aan het touw oefent

Voorbij zijn de dagen dat het touw alleen werd geassocieerd met harde boksers en krijgskunstenaars die hun benen licht oefenden en dansten in sombere sportscholen. Het touw is inmiddels een trendoefening geworden en wordt in sportscholen ook als touw in de lessen aangeboden. Het grootste voordeel van het moderne touw: de oefening is vanzelfsprekend en de trainingsvoortgang is extreem snel. Hier kun je ontdekken wat het touw zo speciaal maakt.

De voordelen van het touw

1. Trainen voor het hele lichaam

Enkele minuten op zijn plaats springen vereist niet alleen conditie en uithoudingsvermogen, maar vooral kracht. Bij touwtjespringen worden veel spieren geactiveerd, vooral de doelspieren in de benen en billen. Maar naast de kuitspieren en de achter- en bovenbenen zijn er door het hele lichaam veel ondersteunende spieren die van sporten een echte work-out voor het hele lichaam maken. De onderarmen en schouders werken bijna altijd, waardoor het touw in beweging blijft. De spieren van je armen regelen de snelheid waarmee het touw om je heen draait. Hierdoor kunt u de intensiteit van de oefening naar wens verhogen of verlagen. Ook de rug- en rompspieren worden bij het touwtjespringen geactiveerd en zorgen voor de nodige stabiliteit tijdens de sprong.

2. Afvallen dankzij hoge calorie-inname

Het touw is perfect om op te warmen, zodat je spieren opgepompt worden en klaar zijn voor vermoeiende trainingen. Dit verkleint ook het risico op blessures. Er is echter niets op tegen touwtjespringen als zelfstandig duurtrainingsprogramma. Het touw verhoogt je hartslag snel en bindt de spieren door je hele lichaam. Het touw verbrandt ook een overeenkomstig aantal calorieën. Fitnessexperts zeggen dat een touwtraining van 10 minuten net zo effectief is als 30 minuten joggen. Dus als je wilt afvallen, kan de zware oefening met het touw je helpen calorieën te verbranden. In de regel kun je ongeveer 150 calorieën per touwsessie van 10 minuten berekenen.

Ook interessant: afvallen door touwtjespringen >>

3. Coördinatie- en concentratietraining

Als beginner zul je het moeilijk hebben om meerdere minuten per keer over het touw te springen. Hoewel de oefening begrijpelijk en vanzelfsprekend is, vergt het wat oefening om het goed te doen. Bij touwtjespringen zijn vooral een goede concentratie, snelle reflexen en hand-oog-voetcoördinatie belangrijk. Als u echter regelmatig traint, zult u snel het succes van de training merken. U zult merken dat u niet alleen meer uithoudingsvermogen heeft voor grotere trainingen, maar ook dat uw concentratievermogen, uw reflexen en algemene fysieke coördinatie toenemen. Dit kan zeer positieve gevolgen hebben voor andere sporten waarin je wilt slagen.

4. Het touw ondersteunt de gezondheid van de gewrichten

Het touw is makkelijker voor de gewrichten dan joggen. Iedereen die last heeft van knieproblemen en eerder touwtraining heeft vermeden uit angst voor pijnlijke overbelasting van gemakkelijk geïrriteerde kniegewrichten, moet heroverwegen. Een klein beetje weglaten belast je knieën minder dan joggen. Breng tijdens het joggen uw hele gewicht over op één been tegelijk. Bij elke stap voelt je knie een sterke duw door de hiel. Met het eenvoudige touw land je daarentegen op beide voeten en neem je je gewicht op met de ballen van je voeten. De schokimpulsen worden verdeeld over beide benen, je knieën worden minder ingedrukt. Tegelijkertijd worden de spieren in je benen en kuiten versterkt. De stabiliteit van je knie verbetert.

5. Verbetert de vetverbranding

Het touw is een geweldige manier om vet te verbranden. Afhankelijk van uw mogelijkheden kunt u de intensiteit van de training individueel verhogen. Snelle, intense training in de zin van HIIT-eenheden laat je echt zweten en verbrandt de handvatten van de liefde. High Intensity Interval Training (HIIT) staat bekend om het richten op vetopslag. Niet alleen val je af met regelmatige touwtraining, maar je kunt ook duidelijkheid en stabiliteit bieden.

Video: Touw, trampoline training en dergelijke zijn zo effectief.

Leave a Reply

Your email address will not be published.