Advertisement

Geneeskrachtige plant van het jaar 2023: DIT is wat de wijnstok kan doen

Dit jaar won de wijnstok de titel van “geneeskrachtige plant van het jaar”. In totaal zijn er meer dan 16.000 druivensoorten. Hiervan zijn er ongeveer 1.000 officieel goedgekeurd voor de wijnbouw. En: De millennia-oude, veelzijdige plant, in vaktermen ook wel Vitis vinifera genoemd, heeft veel eigenschappen. Waarom: De geneeskrachtige plant combineert geneeskracht en genot, aldus de vereniging NHV Theophrastus. Konrad Jungnickelnatuurgeneeskundige en voorzitter van het stembureau benadrukt:

Wijn is een geschenk van God. En ik heb het over de hele plant, niet alleen de edele druppel!

Dit betekent vooral de gezondheidsvoordelen van de medicinale plant. Maar wat kan de wijnstok precies doen – behalve lekker smaken?

Wijnstok: u kunt profiteren van deze gezondheidsvoordelen

De rode bladeren van de wijnstok kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt bij de behandeling ervan ader problemen hulp. De bladeren worden gedroogd en aan de getroffenen toegediend in de vorm van thee of extracten. Chronische veneuze insufficiëntie (CVI) wordt vooral verlicht door speciale ingrediënten, zoals flavonoïden, anthocyanines en tannines.

Aderziekte in de benen manifesteert zich onder andere in de vorm van stoornissen in de bloedsomloop, zwelling van de benen en spataderen. Dit kan veel lijden veroorzaken bij mensen met CVI. Een wijnstokbehandeling kan helpen. Konrad Jungnickel vervolgt:

De wijnstok heeft een schat aan geneeskrachtige stoffen voor ons klaar staan, vooral in zijn vruchten en zaden, en zelfs in zijn bladeren.

Naast de bladeren van de wijnstok, zijn er helende krachten in de zaden en de schil van de druif. Omdat: Er zijn zogenaamde antioxiderende polyfenolen bevatten die onze cellen beschermen. Polyfenolen behoren tot de secundaire plantaardige stoffen.

Ook spannend: 7 redenen om nu meer wilde knoflook te eten >>

een notitie: Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, dienen af ​​te zien van het nemen van druivenpreparaten. Mogelijke effecten en bijwerkingen op het (ongeboren) kind zijn nog onvoldoende onderzocht. Neem bij twijfel contact op met uw arts of apotheker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement