Gevaccineerden zouden dit nu moeten weten

Gevaccineerden zouden dit nu moeten weten

Federaal minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) had in de zomer al laten weten dat hij alle burgers coronavirusvaccinaties wil aanbieden. “Het boostervaccin valt onder de goedkeuringen, versterkt en breidt de bescherming van het vaccin uit”, zei Spahn in een interview met zijn kranten. Uitgeversnetwerk Duitsland.

Souvenir voor kwetsbare mensen en gevaccineerd met een dragervaccin

Het huidige en officiële advies van de Permanente Vaccinatiecommissie (STIKO) is dat een mRNA-booster wordt aanbevolen voor 70-plussers en voor bepaalde risicogroepen, zoals medisch en verplegend personeel met een verhoogd risico op infectie. Tussen de eerste volledige reeks vaccinaties en het boostervaccin moet ten minste zes maanden zitten.

Gevaccineerde mensen die het AstraZeneca-vaccin en het Johnson & Johnson-wegwerpvaccin hebben gekregen, moeten ook een booster krijgen. In deze vaccins zijn relatief veel vaccinontdekkingen gedaan omdat het vaccin minder effectief is dan andere vaccins. Een booster kan vier weken na de eerste vaccinatie worden gegeven.

Herdenkingsvaccinatie voor iedereen? Dat zegt Jens Spahn

Beieren was een van de eerste deelstaten die begon met vaccinaties in zorginstellingen voor mensen met een verhoogd risico. “In een tweede stap kunnen we dan overwegen om iedereen een herdenkingsvaccin aan te bieden”, zei hij. Boostervaccinaties dienen vooral in de medische praktijk te worden gegeven. Viroloog Christian Drosten denkt daar anders over. als de afbeelding-De Zeitung meldde dat vernieuwing volgens hoofdviroloog Charité voor de meeste mensen niet nodig is.

WAAR: Eerste vaccindonatie aan armere landen

Vorige week riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op om vaccins te geven aan armere landen voordat vaccinaties van derden konden worden gegeven. Spahns reactie hierop: “Mijn doel is zowel: boostervaccins verstrekken als vaccins doneren aan armere landen.” Duitsland doneert al uitstekende AstraZeneca-nummers aan het Covax International Vaccine Initiative. Een ander argument van Spahn: “Bovendien neemt de productie van mRNA-vaccins wereldwijd toe. We zullen de tijd zien dat het coronavirusvaccin over de hele wereld in overvloed zal zijn “.

Amplificatievaccinatie: 4e golf

Volgens schattingen van het Robert Koch Institute (RKI) begon de vierde golf van de coronaviruspandemie in augustus. Het percentage positieve monsters in PCR-laboratoriumtesten steeg in één week van vier naar zes procent, blijkt uit het weekrapport van het instituut half augustus op donderdagmiddag. Vooral jongeren worden getroffen.

Video: Vaccinbescherming bij Johnson & Johnson is ‘ontoereikend’

Leave a Reply

Your email address will not be published.