Advertisement

Gewichtsverliespillen: helpen afslankpillen echt?

De meeste mensen met overgewicht of zelfs obesitas hebben een verlangen om af te vallen. Omdat het veranderen van uw dieet en het volgen van een trainingsprogramma lastig en vermoeiend kan zijn, dromen velen van de gemakkelijke weg naar uw doel – afslankpillen die u helpen gewicht te verliezen. Maar hoe zit het met dieetpillen en welke pillen worden met welke ingrediënten gebruikt?

Ook interessant: Obesitas: oorzaken en gevolgen van overgewicht >>

Zijn er afslankpillen die echt helpen?

Afvallen met pillen klinkt theoretisch mooier dan het in werkelijkheid is. Pillen kunnen op verschillende manieren gewichtsverlies veroorzaken. Zo is er bijvoorbeeld eetlustremmerdie ook het hongergevoel onderdrukken vetremmers, die de opname van vetzuren remmen, waardoor de calorie-inname wordt beperkt. Al deze behandelingen gaan echter gepaard met bijwerkingen die u niet mag onderschatten.

Lees ook: Snel afvallen met dieetpillen – is dit echt mogelijk? >>

Deze geneesmiddelen op recept kunnen gewichtsverlies veroorzaken

Naast pillen die speciaal zijn ontworpen om af te vallen, zijn er medicijnen die daadwerkelijk worden gebruikt om ziekten te behandelen, zoals b.v. suikerziekte de hypothyreoïdie hebben ontwikkeld en gewichtsverlies veroorzaken als bijwerking. Vervolgens worden hun werkingsmechanismen, bijwerkingen, ingrediënten en risico’s toegelicht.

Om te luisteren: “Dr. Riedl talkt” podcast: Afslanken met medicatie >>

vetremmers

Vetremmers remmen de zogenaamde lipasen in de maag en darmen en kunnen daarom gewichtsverlies ondersteunen. Lipasen breken vetzuren af ​​die door voedsel worden opgenomen, zodat ze in de darm kunnen worden opgenomen. Vetremmers zoals orlistat remmen dit proces waardoor er minder vet en calorieën worden opgenomen. Tegelijkertijd remmen vetblokkers echter de opname van in vet oplosbare vitamines E, D, K en A. Dit kan leiden tot vitaminetekorten. Vetremmers kunnen ook hoofdpijn, buikpijn, indigestie veroorzaken en luchtweginfecties bevorderen.

eetlustremmer

Er zijn veel verschillende soorten eetlustremmers. Sommige worden oraal ingenomen, terwijl andere, zoals liraglutide, zelfs onder de huid worden geïnjecteerd. De actieve ingrediënten die erin zitten onderdrukken ofwel de eetlust ofwel zorgen voor een verhoogd verzadigingsgevoel. Deze pillen zijn ontworpen om u te helpen vast te houden aan een dieet. Het probleem is dat de bijwerkingen soms zeer ernstig zijn – misselijkheid, diarree, constipatie, braken en buikpijn. Het kan ook leiden tot een daling van de bloedsuikerspiegel, wat behoorlijk gevaarlijk kan zijn. Bij sommige voedingsmiddelen daarentegen kun je een verhoogde verzadiging veroorzaken zonder bijwerkingen. U moet voedingsmiddelen met veel vezels in uw dieet opnemen. Bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaden, volle granen en welke groente dan ook zullen je lang een vol gevoel geven en rimpels en obesitas elimineren.

Ook interessant: 10 tips tegen de trek in snoep >>

Antidiabetica

De meeste diabetesmedicatie verlagen de bloedsuikerspiegel, wat leidt tot een beter gebruik van glucose. Tegelijkertijd wordt er minder suiker in de vorm van vet opgeslagen in de lever en vetcellen. Het gevolg; Afvallen zonder een streng dieet. In diabetesonderzoeken is aangetoond dat antidiabetica zoals metformine en semaglutide een sterk en langdurig gewichtsverlies veroorzaken. De controlegroepen, die alleen hun dieet veranderden, vielen echter meestal sneller af. Vanwege de talrijke bijwerkingen en de daaruit voortvloeiende schade mogen dergelijke medicijnen alleen worden toegediend na overleg en onder strikt medisch toezicht. De meest voorkomende bijwerkingen zijn gastro-intestinale problemen zoals misselijkheid en buikpijn.

Schildklierhormoon L-thyroxine

Dit schildklierhormoon wordt gebruikt om een ​​disfunctionele schildklier te behandelen. Omdat het werkingsmechanisme het metabolisme in het lichaam verbetert, kan het preparaat gewichtsverlies veroorzaken en helpen bij het afvallen. Let op: Het werkzame bestanddeel van het medicijn mag niet worden onderschat: L-thyroxine vertegenwoordigt echter een sterke ingreep in de hormonale balans van een persoon en moet daarom strikt worden gecontroleerd door een arts. Als mensen met een gezonde schildklier L-thyroxine misbruiken, kan de schildklier overactief worden, met ernstige gevolgen. L-thyroxine kan ook de hartactiviteit verstoren en spierkrampen en spierzwakte veroorzaken.

Conclusie: zijn dieetpillen gevaarlijk?

Het nemen van medicijnen moet altijd nauwlettend worden gecontroleerd door een arts. De medicijnen die hier worden gepresenteerd, zijn ook voornamelijk medicijnen die daadwerkelijk zijn ontwikkeld om bepaalde ziekten te bestrijden, zoals hypothyreoïdie of diabetes en die soms gepaard kunnen gaan met ernstige bijwerkingen en langdurige schade. Het is daarom absoluut noodzakelijk om het gebruik van dergelijke “afslanktabletten” puur voor gewichtsverlies te vermijden. Anders kan het schade aan het lichaam veroorzaken. Gelukkig hebben de meeste van deze preparaten in Duitsland een recept nodig en mogen ze daarom alleen worden gebruikt als dit medisch noodzakelijk is – en niet voor gewichtsverlies. De enige manier om zonder bijwerkingen of ongezonde stoffen af ​​te vallen is dan ook een langdurige verandering van voeding gecombineerd met lichaamsbeweging.

Video: Gevaarlijke afslankpillen uit het buitenland

Hurry Up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.