Het juiste dieet voor de griep

Het juiste dieet voor de griep

Tijdens het koude seizoen begint het griepseizoen weer. Naast voldoende rust en ontspanning zorgt een goede voeding voor een sneller herstel.

Vermijd voedingsmiddelen die onverteerbaar zijn en veel vet bevatten om het aangetaste lichaam niet te overbelasten. Suiker, tarweproducten en vlees moeten in deze periode ook uit uw dieet worden verwijderd, omdat deze voedingsmiddelen ontstekingen bevorderen. Eet in plaats daarvan veel vitamines, mineralen en sporenelementen en eet ontstekingsremmende en voedingsrijke voedingsmiddelen die ons immuunsysteem versterken en ons beschermen tegen ziekteverwekkers.

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen helpen de griep te bestrijden

  • Voedingsmiddelen met omega-3 vetzuren zoals koudgeperste lijnolie, noten of zalm zijn ontstekingsremmend en hebben een positief effect op ons immuunsysteem.
  • Rode en blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten die vrije radicalen bestrijden en zo onze cellen beschermen.
  • Gember heeft een slijmoplossend en antiviraal effect. De samenstelling van de knol is vergelijkbaar met die van het medicijn aspirine.
  • kruiden zoals kurkuma of chili zijn ontstekingsremmend en dus echt boosters voor ons immuunsysteem.
  • Honing smaakt niet alleen heerlijk in thee, maar staat ook bekend om zijn antibacteriële werking en is daarom een ​​echte virusdoder.
  • broccoli en paprika’s hebben een bijzonder hoog gehalte aan vitamine C. Een peper op zich dekt alle dagelijkse behoeften.
  • Groene bladgroenten zoals kool of spinazie bevat veel vitamines en mineralen en heeft een antibacteriële werking.
  • Probiotische voedingsmiddelen zoals Yoghurt, kefir of zuurkool ze zijn goed voor onze darmflora en kunnen immuuncellen activeren.

Ook goed tegen griep: kippensoep

Het is niet onredelijk dat de bekende kippensoep wordt beschouwd als een beproefd voedsel voor mensen met griep. Kippensoep werkt door de activiteit van witte bloedcellen te verminderen, wat de symptomen van griep vermindert. De heerlijke soep voorziet je ook van vocht en vitamines, zink en ijzer. Bovendien bevordert warm eten de bloedcirculatie, wat onze immuuncellen ten goede komt. Deze bereiken de virussen sneller – het slijm lost op en het neusslijmvlies zwelt op. Meer huismiddeltjes voor griep vind je hier >>

Drink veel als je griep hebt

Volg ook de bekende tips op en drink veel als je griep hebt. Door de koorts verbruikt je lichaam meer vocht dan normaal.Ook door te veel drinken wordt het slijm in je neus en keel vochtiger en kunnen ziektekiemen makkelijker wegvloeien. Als vuistregel geldt: als de temperatuur met één graad Celsius boven 37 graden Celsius stijgt, moet je naast de normale hoeveelheid van anderhalve tot twee liter per dag ongeveer een halve liter vocht drinken. Het is het beste om een ​​afkooksel te gebruiken met water, kamille of shampoo en bouillon. Vermijd cafeïnehoudende dranken zoals koffie of frisdranken.

Ook het lezen waard: deze 13 vitamines geven ons kracht

Leave a Reply

Your email address will not be published.